...
Ordförandeklubban i iFoodbag ska nu svingas av Bengt Baron
Bengt Baron blir nu ny styrelseordförande i iFoodbag.
iFoodbags grundare Karl Fallgren fortsätter som VD i företaget.

iFooidbags innovativa kylbag kan hålla livsmedel frysta och kalla i upp till 24 timmar.

Bengt Baron, f.d. OS-guldmedaljör i simning och med erfarenhet som VD för flera stora företag, tar nu över ordförandeklubban i iFoodbag efter företagets grundare Karl Fallgren.
Valet av ny ordförande i iFoodbag görs bland annat för att stärka företagets ledningsteam, inte minst mot bakgrund av den stora order, som företaget fick nyligen, och som innebär att man ska leverera upp till 20 miljoner exemplar av sina innovativa kyl- och fryskassar till Kenya (Läs HÄR).


Bengt Baron är för många känd som simmaren som tog guld i OS 1980 i Moskva. Efter simkarriären började han studera vid Haas School of Business vid University of California i Berkeley, där han tog en MBA 1988. Sedan dess har han varit VD och chef för företag som Vin & Sprit, Absolut Vodka, Leaf och Cloetta, samt innehaft chefspositioner inom Kodak, Coca-Cola, Frionor, med flera. Förutom det nya uppdraget som ordförande i iFoodbag sitter Bengt Baron för närvarande även i styrelsen för Thule Group (styrelseledamot) samt hjälmteknikföretaget MIPS (styrelseordförande). 

”Det här är en spännande möjlighet. Jag har ett stort blågult hjärta och tycker att det är otroligt viktigt att utveckla svenska företag. iFoodbag har stor ambition och har många möjligheter med sin produkt, som kan göra så mycket gott, alltifrån att förenkla vardagen för många, till att faktiskt lösa rejäla globala problem med distribution av mat och medicin i tuffa klimat. Och när man tänker på den potentialen är det inte svårt att bli entusiastisk”, säger Bengt Baron.

Bengt Baron tillträder rollen som styrelseordförande i iFoodbag efter företagets grundare Karl Fallgren, som innehaft posten sedan starten 2013. Karl Fallgren fortsätter efter skiftet sitt engagemang som VD i företaget.

”Vi är såklart väldigt glada över att få in den här styrkan i företaget och vi känner att Bengt Baron är helt rätt person att hjälpa iFoodbag att utvecklas ännu mer. Det här är ett stort steg i precis rätt riktning för oss, att få en så kunnig styrelseordförande med en bred kompetens inom näringslivet”, kommenterar Karl Fallgren.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-06-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bärkassar ifoodbag Läkemedel Livsmedel Livsmedelsförpackningar Pappersförpackningar Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK