...
Företagsköp i Thailand ökar Dunis tillväxt i Sydostasien
”Förvärvet av Terinex är ett viktigt steg i ambitionen om hög tillväxt i Sydostasien”, säger Dunis VD och koncernchef Thomas Gustafsson. (Bild: Duni)

Duni har tecknat avtal om förvärv av totalt 60 procent av aktierna i Terinex Siam Co. Ltd., en ledande tillverkare och leverantör av engångsprodukter för mat. Terinex Siam, med bas i Thailand, riktar sig mot professionella kunder i Sydostasien. Förvärvet planeras vara genomfört i mitten av augusti.
Duni skriver i ett pressmeddelande att man förvärvar 49 procent av aktierna direkt och 11 procent av aktierna indirekt via ett samarbetsbolag i Thailand.


Terinex Siam har cirka 100 anställda och ligger i utkanten av Bangkok. Nyckelmarknaderna i Sydostasien är främst Thailand, Singapore och Australien. Sortimentet omfattar servetter och engångsförpackningar för mat, inklusive aluminiumfolie och koppunderlägg.

Terinex Siam omsätter cirka 350 miljoner bath (ca 85 miljoner kronor) och har en rörelsemarginal på cirka 20 procent. Duni skriver att förvärvet kommer att bidra positivt till affärsområde New Markets lönsamhet.

”Förvärvet av Terinex är ett viktigt steg i ambitionen om hög tillväxt i Sydostasien. Att kombinera Dunis premiumerbjudande med Terinex och dess produktionsplattform skapar goda förutsättningar för ökade marknadsandelar. Det är därför mycket glädjande att vi nu enats med grundarfamiljerna om att gemensamt utveckla verksamheten”, säger Thomas Gustafsson, VD och koncernchef på Duni.

--------------------------------------------
Duni är en ledande leverantör av innovativa dukningskoncept och förpackningslösningar. Bolaget finns på över 40 marknader och är marknadsledande i Central- och Nordeuropa.
Duni har ca 2.100 anställda i 18 länder. Huvudkontoret finns i Malmö och man har tillverkningsenheter i Sverige, Tyskland och Polen.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-08-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Asien Duni EngÃ¥ngsförpackningar förvärv Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK