...
Specialdesignad Jägermeister hyllar en sportrik sommar
Ett urval av sommarens specialutgåva av screentryckta flaskor till  tyska örtlikören Jägermeister.

För att hylla och uppmärksamma alla stora sportevenemang, som äger rum under sommaren i år, har den klassiska fyrkantiga flaskan till tyska örtlikören Jägermeister tillfälligt fått ny grafisk design. Borta är den ”ålderdomliga” bilden av en kronhjort och i stället pryds flaskorna av ”flaggor” från ett urval europeiska länder.
Flaskorna är tillverkade av glasproducenten Ardagh Glass i deras tyska glasbruk i Nienburg och trycken på flaskorna är utförda i samarbete med tryck- och coatingspecialisten PSL Hehlen.

Sammanlagt har det tillverkats 800.000 flaskor i 18 olika screentryckta versioner med stiliserade flaggor representerande de länder, som deltog i årets  EM i fotboll i Frankrike. Flaskorna är distribuerade till försäljning i de respektive länder, som motsvaras av flaggorna.

Vid screentryck på en mörk glasyta används vanligen ett vitt underlager, men det var inte möjligt med Jägermeister-flaskorna på grund av detaljrikedomen i den grafiska designen. För att kunna utföra screentrycket på den mörkgröna flaskan fick PSL Hehlen i stället tillverka en speciell organisk UV-tryckfärg, som var extra pigmentrik. Man fick också anpassa tryckprocessen, så att man kunde bygga upp ett tjockare lager av tryckfärg på flaskytan och på så sätt fullt ut återge den grafiska designen.

”Vi är mycket nöjda med slutresultatet för denna förpackningsinnovation för vårt varumärke och det samarbete med Ardagh och PSL Hehlen, som gjort denna komplicerade process möjlig”, kommenterar Carsten Doliwa,  inköps- och materialansvarig hos Jägermeister.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-08-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ardagh design Dryckesförpackningar förpackningsdesign Glasförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK