...
Raflatac förvärvar delar av sydafrikanska Labelcote
Lee Unsworth är UPM Raflatacs försäljningschef i Sydafrika och övriga Afrika söder om Sahara.

Finska UPM Raflatac har förvärvat delar av den sydafrikanska etikettmaterialtillverkaren Labelcote, som ingår i koncernen Tiger Packaging. Affären blev klar i mitten av juli, då berörda sydafrikanska myndigheter lämnade klartecken till förvärvet. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpesumma eller annan finansiell information kring affären.

Uppgörelsen innebär att UPM Raflatac kommer att fortsätta att driva Labelcotes slitsnings- och distributionsterminal i Johannesburg, med hjälp av inhyrd arbetskraft.

Tiger Packaging, som är mest känt för sitt varumärke Labelcote, är ett väletablerat bolag i Sydafrika, som specialisterat sig på slitsning och distribution av självhäftande etikett- och taggmaterial. Labelcote har verkat i Sydafrika i mer än 20 år, ursprungligen som en partner till UPM Raflatac. Labelcote säljer etikettmaterial över hela Sydafrika och har anläggningar i Durban, Johannesburg och Kapstaden.

”Vi har under de senaste åren vuxit med våra etikettkunder i Sydafrika och i övriga Afrika söder om Sahara. Med detta förvärv förbättrar vi vår servicekapacitet ytterligare och kan erbjuda ett mer komplett utbud av såväl våra standard- som specialprodukter till ännu fler kunder i Sydafrika”, säger Lee Unsworth, regionförsäljningschef hos UPM Raflatac.

Sedan tidigare har UPM Raflatac sydafrikanska försäljnings- och distributionsanläggningar i Pinetown i Durban-området samt i Kapstaden.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-08-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Etikett/Märkning förvärv Köp/Försäljning/Samgående Raflatac UPM

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK