...
Avgift på plastkassar blev stor succé i Storbritannien
Sedan avgiften infördes har användningen av tunna plastkassar i Storbritannien minskat med 85 procent på ett halvt år.

I fjol höstas infördes en avgift på 5 pence (60 öre) i Storbritannien på tunna plastkassar. Nu visar det sig att förbrukningen hos de stora kedjorna minskat med 85 procent! Det skriver TT och citerar brittiska The Guardian.
Under första halvåret 2016 använde brittiska konsumenter drygt 500 miljoner tunna plastkassar från de större affärskedjorna – detta ska jämföras med förbrukningen år 2014 som var sju miljarder kassar för hela året! Inbesparingen under hela 2016 beräknas bli sexmiljarder plastkassar.


”Det här visar att små åtgärder kan göra den största skillnaden, men vi får inte så oss till ro. Vi kan alltid göra mer för att minska på avfallet och återvinna det vi använder”, säger Therese Coffey, brittisk miljöminister.

Den brittiska avgiften gäller för företag och kedjor med minst 250 heltidsanställda och berör alltså inte mindre, fristående butiker, etc. Plastkassar med en tjocklek av 70 mikron eller tunnare omfattas av avgiften.

Syftet med avgiften är att förmå konsumenterna att använda mindre tunna plastkassar, för att på så sätt minska mängden plastskräp, inte minst den plast som hamnar i haven.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-08-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Miljö Övrigt Plast plastavfall plastpåsar Storbritannien

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK