...
Investmentbolag i New York köper Schur Flexibles Group
Schur Flexibles Groups VD och delägare Jakob Mosser fortsätter att leda bolaget efter ägarskiftet.

New York-baserade investmentbolaget Lindsay Goldberg meddelar att man träffat en överenskommelse om att förvärva Schur Flexibles Group, som är en ledande europeisk tillverkare av flexibla förpackningar.
Schur Flexible, som har huvudsäte i Baden i Österrike, har cirka 1.100 anställda och driver 11 tillverkningsenheter i Tyskland, Finland, Danmark, Nederländerna, Polen, Slovakien och Grekland. Företaget producerar främst flexibla förpackningar i material som papper, plast och aluminium.


Under år 2015 omsatte Schur Flexibles cirka 370 miljoner euro (ca 3,5 miljarder kronor) av vilka hälften kom från flexibla livsmedelsförpackningar. Andra områden, som företaget producerar förpackningar för, är läkemedel och tobak.

Schur Flexibles VD och delägare Jakob A. Mosser, som varit chef för bolaget de senaste fem åren, kommer efter förvärvets genomförande att fortsätta att leda Schur Flexibles.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra några uppgifter om köpesummor eller annan finansiell information. Under förutsättning att affären godkänns av berörda konkurrensmyndigheter beräknas den vara genomförd under tredje kvartalet i år.

”När affären är klar tänker vi utveckla Schur Flexibles såväl genom organisk tillväxt som genom strategiska förvärv. Vi har redan identifierat ett antal lämpliga företag, som kan bidra till att öka värdet på Schur Flexibles produktportfölj”, säger Thomas Ludwig, verkställande partner vid Lindsay Goldbergs tyska dotterbolag.

Lindsay Goldberg är ett privat investeringsbolag med cirka 13 miljarder dollar (ca 110 miljarder kronor) i eget kapital. Man fokuserar på samarbete och uppköp av familjeägda och entreprenörsledda företag, vilka behöver en kapitalstark partner för att aktivt bygga upp sina verksamheter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-08-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
flexibla förpackningar förvärv Köp/Försäljning/Samgående Schur

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK