...
Krones ska börja använda unika LiquiForm-tekniken
Ingen tryckluft behövs med LiquiForm-tekniken utan i stället pressas vätska/dryck in i de upphettade preformarna och formar dessa till flaskor.
Principskisser som jämför konventionell formblåsteknik med LiquiForm-teknik.

Tyska Krones AG, tillverkare av fyllnings- och förpackningsmaskiner, ska börja implementera den revolutionerande tekniken LiquiForm i sina fyllningsmaskiner. Tekniken innebär att man inte längre behöver använda tryckluft vid formblåsning av dryckesflaskor i plast. I stället formas den upphettade preformen till en flaska med hjälp av den vätska/dryck som ska fyllas i flaskan!

LiquiForm-tekniken lanserades för att par år sedan i ett samarbete mellan Tetra Laval-ägda formblåsspecialisten Sidel och förpackningsföretaget Amcor Ltd (läs HÄR). Samarbetet resulterade i bildandet av joint venture-företaget LiquiForm Group, som Krones nu tecknat ett licensavtal med om rätten att använda den nya tekniken.

Med LiquiForm-tekniken kan produktionskostnaderna minskas med upp till 25 procent, samtidigt som tekniken innebär minskad risk för produktionsstopp, bättre fyllningshygien samt möjligheter till större flexibilitet vad gäller flaskdesign.

"Med LiquiForm-tekniken får Krones en möjlighet att bygga vidare på befintlig fyllningsteknik och utveckla unika industriella lösningar för våra kunder ", säger Christian Compera, Krones chef för buteljerings- och fyllningsprocesser.

Krones AG, som har huvudsäte i tyska Neutraubling, tillverkar formblåsningsmaskiner och kompletta fyllningslinjer för öl och andra dryckesprodukter samt för livsmedel, läkemedel, kosmetika och kemtekniska produkter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-08-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Amcor Formblåsning Krones PET Plast Plastförpackningar Sidel Tetra Laval

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK