...
Nya polyolefiner från Sabic lämpliga till förpackningar
Sabics nya polyolefiner kan bland annat användas för tillverkning av olika plastförpackningar.

Saudiarabiska polymerkoncernen Sabic, som är marknadsledande inom bland annat polyeten, polypropen och avancerade termoplaster, lanserar nu ett nytt produktsortiment inom C8 metalloscen polyeten (C8-mPE), polyolefinplastomer (POP) och polyolefineplast (POE). De nya produkterna tillverkas med Nexlene-teknologin, som är en unik processlösning med anpassad metalloscen-katalysator.

Produktportföljerna för C8-mPE och POP erbjuder ett brett egenskapsspektra, som kan möta kritiska utmaningar i många olika applikationer inom flexibla förpackningar, jordbruks- och industrifilm, inom byggindustrin och i konsumentprodukter. 

Materialen har utomordentlig processbarhet med mycket hög stabilitet på filmblåsan, lägre motorbelastning och lågt extruderingstryck. De mekaniska egenskaperna är extremt goda med mycket hög draghållfasthet, rivtålighet och punktionsresistens. Förseglingsegenskaper är kraftigt förbättrade och lägre förseglingstemperatur ger möjlighet att öka hastigheten i förpackningslinjen. Dessutom är den optiska klarheten i materialen utomordentlig, och den organoleptiska förmågan gör materialet högintressant inom hygienområdet.

POE-sortimentet vänder sig huvudsakligen till fordons- och skoindustrin samt till kabelindustrin. Bland fördelarna finns hög slagseghet och mycket bra lågtemperaturegenskaper. 

Sabics nya produktprogram distribueras av Distrupol Nordic, med verksamhet i Norden och Baltikum. Kundserviceteamet finns i Malmö och den tekniska försäljningen utgår från säljarnas olika geografiska områden. Försäljningschef är Björn Kjellberg, med placering i Malmö. Lager finns i Sverige, Danmark och Finland.
Distrupol är ett dotterbolag till Univar, som är en global distributör av bas- och specialkemikalier från mer än 8.000 tillverkare över hela världen.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-08-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
flexibla förpackningar Övrigt Plast Plastförpackningar Sabic

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK