...
Hon blir ny VD för GS1 Sweden när Bo Raattamaa går i pension
Bo Raattamaa går i pension efter tio år som VD för GS1 Sweden och Christina Wergens tar över.

Christina Wergens har utsetts till VD för GS1 Sweden AB efter Bo Raattamaa, som går i pension efter att ha varit VD för GS1 Sweden de senaste tio åren.
Christina Wergens har sedan november 2014 arbetat som vice VD på GS1 Sweden. Dessförinnan har Christina mer än 15 års erfarenhet från ledande roller i stora multinationella företag med särskild erfarenhet inom marknadsföring och försäljning samt även betydande erfarenhet av framgångsrikt förändringsledarskap.


”Christina Wergens har den erfarenhet och profil som krävs, för att med tydlig kundorientering leda GS1 Sweden och Validoo i de alltmer digitalt integrerade marknaderna för produktinformation. Jag ser fram emot att arbeta med Christina som VD. På styrelsens och ägarnas vägnar vill jag samtidigt tacka Bo Raattamaa för över tio år av framgångsrikt ledarskap av GS1 och Validoo”, säger Magnus Håkansson, styrelseordförande för GS1 Sweden och Validoo.

Christina Wergens, som tar över som VD den 1 september 2016, har en master i Business Administration från Handelshögskolan i Göteborg, samt internationella studier vid Concordia University, Kanada, Universität St Gallen, Schweiz och SUPdeCO Rouen, Frankrike.

---------------------------------------------------
GS1 Sweden ingår i en världsomspännande organisation, som utvecklar standarder för varu- och informationsflöden. Hjärtat i verksamheten är GS1-systemet, som effektiviserar företags affärsprocesser och förenklar handel globalt och lokalt. GS1:s standarder och tjänster inkluderar streckkoder och e-handelsmeddelanden samt EPC – en standard för RFID. I Sverige är ca 10.000 företag och organisationer i olika branscher kunder till GS1 Sweden, vilket ägs till lika delar av Dagligvaruleverantörers Förbund (DLF) och Svensk Dagligvaruhandel (SDH).
Validoo är GS1 Swedens helägda dotterbolag och samtidigt namnet på en rad tjänster, som tagits fram i samarbete med GS1:s kunder.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-08-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
GS1 Sweden Övrigt Personal Streckkod

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK