...
Norska ITO/Pall-Pack köper Gorvak och satsar på Sverige
”Det blir en perfekt matchning, som kommer att  ge ännu bättre lösningar och resurser tillgängliga för våra kunder”, säger Tomas Fredriksson, t.v. och Axel Hagen.
En Mosca bandningsmaskin. Gorvak har levererat Mosca-produkter på den svenska marknaden i många år.

Pall-Packs sträckfilmsmaskiner tillverkas i Norge.

Norska ITO/Pall-Pack, som bland annat tillverkar sträckfilmsmaskiner, köper Täby-baserade Gorvak AB, som i mer än 40 år levererat bandningsmaskiner, mm. till den svenska marknaden.
ITO/Pall-Pack skriver i ett pressmeddelande att förvärvet innebär att man storsatsar på den svenska marknaden genom att göra en rad nya lösningar tillgängliga för svenska industrikunder.


Under sin mer än 40 år långa historia på den svenska marknaden har Gorvak varit leverantör av bland annat bandningsmaskiner från tyska Mosca.  Företaget har med åren byggt upp en imponerande kundlista, där man hittar företag som Ikea, Stora Enso, Marbodal, Smurfit Kappa, H&M, Adlibris, DS Smith med flera.

Gorvak AB har ägts och letts av Tomas Fredriksson, som nu är nöjd med att få norska ITO och Pall-Pack med i laget.

”Det blir en perfekt matchning, som kommer att ge ännu bättre lösningar och resurser tillgängliga för våra kunder. Vi stärker organisationen på försäljningssidan och kommer att kunna erbjuda lösningar från ledande producenter som Radpak, Carryline, Kuka Robotics, Jomet med flera. Och naturligtvis med Pall-Packs produkter, då ITO/Pall-Pack har egen produktionsavdelning i Norge, där man bland annat utvecklar, producerar och anpassar sträckfilmsmaskiner”, säger Tomas Fredriksson.

Samarbete med Mosca kommer att fortsätta även med de nya ägarna och det tyska företagewt har också meddelat att man stöder sammanslagningen fullt ut.

”Mosca känner ITO/Pall-Pack gott från den norska marknaden, där de har samarbetat under många år”, säger Tomas Fredriksson.

Uppgörelsen mellan ITO/Pall-Pack och Gorvak innebär att företagen i större grad än tidigare kan skräddarsy och leverera kompletta pack- och palletteringslinjer med transportband, maskiner, industrirobotar, etc och försedda med avancerade styrningssystem, som är anpassade efter kundernas konkreta behov.

”Att ITO/Pall-Pack tar över Gorvak är den bästa lösningen vi kunnat få till –  de känner både produkterna och marknaden och har lika lång erfarenhet i branschen som vi. Nu får jag möjligheten till att vara med och utveckla den nya organisationen fram tills jag blir pensionär, det skall bli både trevligt och intressant”, säger Tomas Fredriksson.

”Den norska och svenska marknaden har många likheter och vi har i många år önskat en starkare satsning utanför Norge. Nu har vi funnit en perfekt modell för det, där vi kan erbjuda den svenska marknaden det bästa från alla företagen, säger Axel Hagen från ITO/Pall-Pack.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-08-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förvärv Gorvak ITO Köp/Försäljning/Samgående Materialhanteringsutrustningar Sträckfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK