...
Utökat samarbete mellan Dagab och Svenska Retursystem
Svenska Retursystems helpall kommer från och med oktober att användas fullt ut i Dagabs logistikflöde. (Bilden är - som synes - ett collage).

Logistikbolaget Dagab, som ingår i Axfood-koncernen, utökar nu sitt samarbete med Svenska Retursystem genom att även använda Retursystems helpallar för distribution av varor från godsterminaler ut till butik. Sedan tidigare använder Dagab sig av Svenska Retursystems returpallar vid leveranser från producenter, men från och med oktober kommer systemet att bli komplett och returpallarna att ”snurra” i Dagabs hela interna flöde.

”Pallar är en central del av vår logistik. Vi har behov av en pall, som är stark och tålig, samtidigt som den måste vara lätt att hantera, framför allt i butik. Förutom att kostnaden är en viktig parameter, ställer vi även höga miljökrav på pallen. Svenska Retursystems pall möter våra behov på ett bra sätt och vi ser fram mot att kunna använda den fullt ut i våra flöden”, säger Anders Endertorp, logistikchef på Dagab.

Svenska Retursystem skriver i sitt senaste nyhetsbrev att allt fler grossister, butiker och livsmedelsproducenter upptäcker att det både är en smart och hållbar affär att använda företagets retursystem.

”Tillsammans med våra kunder arbetar vi ständigt med att utveckla vårt gemensamma retursystem, för att få effektivare lastbärarflöden och minska branschens miljöpåverkan. Vi ser fram emot vårt fördjupade samarbete med Dagab”, säger Mie Fendert, chef försäljning och marknad på Svenska Retursystem.

Svenska Retursystems returpall består av återvinningsbar plast. Pallen återanvänds inom retursystemet i 15 år innan den mals ner och återvinns. Pallen är friktionssäker och fungerar i frysmiljö. Enligt Svenska Retursystem vägen den tio kilo mindre än en träpall och har dessutom, greppvänliga handtag vilket underlättar hanteringen och förbättrar arbetsmiljön, särskilt vid manuella lyft.

-----------------------------------
Dagab är ett logistikbolag i Axfoodkoncernen, som utför anpassade logistiklösningar till Axfoods kedjor butikskedjor Willys, Hemköp, Tempo och Axfood Närlivs. Leveranser sker från sju distribunaler runt om i landet till ca 7.000 butiker och kunder i Sverige.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-08-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Axfood Dagab logistik Plast returpallar retursystem Svenska Retursystem

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK