...
Avery Dennison utvecklar manipuleringssäkert lim
Avery Dennison nya lim ger manipuleringssäkra etiketter och förseglingar åt läkemedelsförpackningar av kartong, etc.

Avery Dennison Labels & Packaging Materials Europe har utvecklat ett nytt lim, som förbättrar säkerheten hos läkemedelsförpackningar av kartong, etc. genom att lämna tydliga och synliga bevis på manipulering.
Företaget skriver i ett pressmeddelande att det nya permanenta akryllimmet, som fått beteckningen S788P, är dubbelt så starkt som jämförbara alternativ och att det inte går att avlägsna etiketter eller förseglingar, som är försedda med det nya limmet, utan att fibrer från förpackningsmaterialet följer med och således lämnar tydliga spår av manipulering.


”WHO uppskattar att tio procent av alla läkemedel i världen är förfalskade. Produktskydd är därför en mycket viktig fråga för alla som arbetar inom läkemedelsområdet. S788P är det senaste exemplet på hur vi inom Avery Dennison arbetar med läkemedelssäkerhet och på att göra läkemedelsförpackningar manipuleringssäkra”, säger Ricardo ten Velden, global chef för Pharma & Healthcare hos Avery Dennison Materials Group Europe.

Avery Dennison skriver att det nya limmet är framtaget för att läkemedelstillverkarna ska kunna uppfylla EU-direktivet Falsified Medicines Directive 2011/62/EU, som behandlar manipuleringssäkerhet hos etiketter avsedda för läkemedelsförpackningar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-08-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Avery Dennison Etikett/Märkning förpackningslim Kartongförpackningar Läkemedel

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK