...
Finalisterna utsedda i årets Pro Carton ECMA Award
Eiffeltornet i Paris har inspirerat till denna konfektförpackning som fått namnet ”Pack for Lindt” och som är tillverkad i kartong från Iggesund Paperboard.
En kartongförpackning för julgodis i form av ett bärbart hus är en av finalisterna. Kartongen kommer från BillerudKorsnäs.

”Egg Box” kallas den här förpackningen, tillverkad i kartong från Stora Enso.

Kartong från Metsä Board ingår i denna lyxiga förvaringsbox för bilnycklar till Volvo.

Finalisterna i Pro Cartons och ECMA:s årliga förpackningstävling är nu utsedda. 31 bidrag i sju kategorier gör upp om kategorisegrarna samt titeln ”Carton of the Year”.
Vinnarna kommer att presenteras i samband med ECMA:s kongress i franska Antibes/Juan-les-Pins, den 15 september.


Pro Carton skriver i sin presentation av finalisterna att fler bidrag än tidigare lämnats in till tävlingen och att  kartongförpackningar som marknadsföringsinstrument och hållbara förpackningslösningar dominerat årets tävlingsbidrag. De utsedda finalisterna kännetecknas av geniala konstruktioner, bekväma lösningar och förpackningar med mervärden.
Pro Carton ECMA Award är indelad i sju kategorier – kosmetika, drycker, konfekt, läkemedel, livsmedel, icke-livsmedel och volymmarknader – och i varje kategori utses en vinnare. Dessutom erhåller en av de 31 finalistbidrag den åtråvärda titeln ”Carton of the Year”. Segrare utses också i kategorierna ”Most Innovative” och “Sustainability”.

Här visar vi bilder på några av de 31 kartongförpackningar (med kartong från svenska och nordiska kartongtillverkare) som gått vidare till finalomgången. Samtliga bidrag kan ses på Internet genom att klicka HÄR!

Parallellt med Pro Carton ECMA Award arrangerar Pro Carton också en förpackningsdesigntävling för unga designers. Även i denna tävling har man utsett ett antal finalister, vilka tävlar om titeln ”Pro Carton Design Award”. Några av dessa förpackningar, som enbart finns på idé- och prototypstadiet, presenterar vi i morgon.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-08-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design designer ECMA ECMA/Pro Carton förpackningsdesign förpackningstävling Pro Carton

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK