...
En  maskin som hanterar ampuller i en rasande fart
Bosch Packaging Technologys nya ampullmaskin kan fylla och försluta 600 ampuller i minuten.

Bosch Packaging Technology lanserade nyligen på en tysk medicinteknikmässa sin senaste maskingeneration i ALF-serien. Många nyheter och än fler förbättringar ger en kapacitet på upp till 600 fyllda och förslutna ampuller per minut. Det rapporterar packnews maskinredaktör Katarina Elner-Haglund i senaste utgåvan av tidningen nord emballage.

Den kompakta ALF 5000 har fått en mer ”farmaceutisk” design, med förbättringar i det sterila området som exempelvis effektivare och säkrare tätning. Maskinen är enklare att rengöra på ett säkert sätt och den finns nu även i vänsterkonfiguration, vilket förenklar placering i existerande produktionsupplägg.

”Inte bara produktionskapaciteten imponerar, utan även maskinens prestanda, som placerar den i absoluta toppskiktet”, konstaterar Tobias Göttler, som är produktchef för Bosch Packaging Technology. 

I utvecklingsarbetet har stort fokus lagts på processäkerheten och ett tydligt exempel är att ampull-huvudet tas bort från sidan och inte som tidigare ovanför den öppna ampullen. 

För att skapa en extra skonsam process har man utvecklat ett speciellt transportsystem, som lyfter glasbehållarna något för att skydda dem från att gnidas mot maskindrivningen. 

Fyra, sex, åtta, tio eller tolv fyllpunkter är möjliga och alla etablerade fyllningssystem kan användas, som peristaltikpump eller tid/tryck-fyllningssystem. 

I kombiversionen finns tillval för insprutningsflaskor som komplement till ampuller, vilket utökar produktionsflexibiliteten för kontraktspackare inom läkemedelsindustrin som behöver snabba omställningar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-08-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bosch Förpackningsmaskin Förpackningsmaskiner Läkemedel Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK