...
Förstklassig champagne ställer stora krav på förpackningen
Den grafiska utsmyckningen på kartongförpackningen till Cuvée des Moines innehåller såväl prägling som varm- och kallfolie.

Franska champagnen Cuvée des Moines har fått en ny ytterförpackning i kartong, som är utsmyckad med hjälp av såväl prägling som  varm- och kallfolie. Kartongen i förpackningen kommer från Sappi och heter Algro Design.
Cuvée des Moines tillhör det exklusiva champagnehuset Besserat de Bellefon, som finns i Epernay i Champagne-distriktet i Frankrike, och för dem är förpackningarna – såväl själva champagneflaskan som ytterförpackningen – viktiga komponenter för att framhäva produktens kvalitet.


”Det är självklart att våra flaskor ska presenteras på absolut bästa sätt och vi behöver en kartongförpackning som matchar innehållet. Ur en grafisk synvinkel gäller elegans och renhet”, säger Marine Gantet, som är varumärkeschef hos Besserat de Bellefon.

Besserat de Bellefon har jobbat tillsammans med Sappi under tre år och när man behövde en ny ytterförpackning i kartong föll valet alltså på deras kartongkvalitet Algro Design. Michel Lassalle, som leder avdelningen för lyxprodukter hos italienska vin- och spritförpackningstillverkaren Artigrafiche, hade huvudansvaret för att utveckla en ultravit förpackning, som klarade komplexa ytor.

Mer om champagnen Cuvée des Moines och den nya kartongförpackningen kan du läsa i senaste utgåvan av tidningen nord emballage, som nyligen utkommit.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-08-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kartong Kartongförpackningar Övrigt Sappi

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK