...
Unikt laboratorium för tryckt elektronik invigs i Norrköping
Avancerad forskning och utveckling av tryck elektronik kommer att ske i Acreos och LiU:s nya laboratorium.

Den 8 september inviger Acreo Swedish ICT  och LiU (Linköpings universitet) forskningsarenan ”Swedish Research Laboratory for Printed Electronics” i Norrköping.
Det nya laboratoriet är Europas modernaste anläggning för forskning och utveckling av framtidens produktion och det kommer att utgöra stommen i den svenska satsningen på tryckt elektronik.


Swedish Reserach Laboratory for Printed Electronics har utrustning och kompetens i världsklass inom materialforskning. På Printed Electronics Arena (PEA), som är ett kommersialiseringscenter för tryckt och organisk elektronik drivet av Acreo Swedish ICT tillsammans med LiU, kan man utveckla nya produkter för den uppkopplade världen. Här kan skapas elektronik i nya former, från enskilda komponenter till hela system. Med bas i konventionell produktionsteknologi och användning av smarta elektroniska material kan man utveckla sensorer, prototyper och hybridsystem, som kombinerar det bästa av flera världar för många branscher som t.ex. Wearables, IoT, Medtech, Industri 4.0 och smarta förpackningar.

Till invigningen och en exklusiv visning av den världsledande arenan för tryckt elektronik har inbjudits svenska och internationella företag, forskare och idébärare, produktutvecklare och beslutsfattare. Ett flertal välmeriterade experter och företagsledare kommer att tala på invigningen, som äger rum den 8 september, kl. 15.30 – 19.30 på Campus Norrköping.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-08-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Acreo Forskning och utveckling FoU Smarta förpackningar Tryckt elektronik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK