...
Corbion och Total bygger bioplastfabrik i Thailand
Den gemensamma PLA-fabriken ska byggas intill Corbions existerande laktidfabrik i Thailand.

Nederländska mjölksyraproducenten Corbion NV och franska gas- och oljejätten Total SA bildar ett 50/50-joint venture och bygger en gemensam fabrik för tillverkning av mjölksyrabaserad bioplast (PLA) i Thailand.
Anläggningen ska uppföras i anslutning till Corbions existerande anläggning i Rayong, Thailand, och får en kapacitet av 75.000 ton per år. Råvaran till bioplasten kommer från Corbions Thailand-fabrik, där man tillverkar laktider, och denna tillverkningsenhet kommer nu att ingå i det nya, gemensamma bolaget.


Något namn för Totals och Corbions joint venture-företag har ännu inte offentliggjorts, men klart är att bolaget ska ha sitt säte i Nederländerna och att det – efter vederbörligt godkännande av berörda konkurrensmyndigheter – kommer att börja sin operativa verksamhet under första kvartaler 2017.

”PLA är en av de första förnybara och biologiskt nedbrytbara bioplasterna, som kan konkurrera med befintliga, fossila plaster. Samriskföretaget mellan Corbion och Total kombinerar Totals kunskaper inom teknik och marknadsföring samt deras ledande position inom plaster med Corbions expertis inom mjölksyra och bioplaster. Tillsammans kan vi leverera innovativa produkter och utöka våra marknader”, säger Corbions VD Tjerk de Ruiter.

Råvaran till bioplasten PLA kommer förnybara källor i form av socker eller stärkelse. PLA används framförallt till livsmedelsförpackningar och engångsartiklar, men även inom textil, elektronik, bilindustri, m fl. PLA-marknaden är snabbt växande och tillväxttakten uppskattas till 10 – 15 procent årligen fram till år 2025.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-11-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Biomaterial bioråvara Corbion Total

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK