...

Sträckfilm för nybörjare

Sträckfilmning är den vanligaste emballeringsmetoden och samtidigt också den billigaste. Men billigt kan vara relativt och industrier med höga förpackningsvolymer lägger mycket pengar på sträckfilm. Utöver trygg och säker emballering kan du spara mycket pengar på att optimera din sträckfilm. Vi kan hjälpa dig med det!

Så här säkras de lägsta kostnaderna

Sträckfilmning är närmast en egen vetenskap där valet av film och tjocklek, antal lindningar och försträckningen har stor betydelse för resultat och driftsekonomi. Pall-Pack har valt svenska Trioplast som sträckfilmsleverantör eftersom deras sträckfilmer är ledande på marknaden och produktutvecklas fortlöpande hela tiden.

Vid nyinstallationer av sträckfilmsmaskiner arbetar tekniker från Pall-Pack och Trioplast tillsammans ute hos kunden. Med kundens pallar utförs nödvändiga tester och justeringar i rätt produktionsmiljö för att säkerställa att kunden får optimal emballering och maximalt utbyte av sina investeringar. Dessutom har kunden en leverantör att förhålla sig till när något behöver justeras eller om ett fel uppstår. Det är också bra driftsekonomi, vilket många kunder redan erfarit, till exempel Nortura Hærland, Aaas bryggeri och Punch Brothers, m fl.  

Optimerad sträckfilm hos Nortura
Sedan två år har Nortura Hærland haft ett helautomatiserat plocklager i sin produktionsavdelning där de producerar kyckling- och kalkonprodukter. I anläggning finns en Pall-Pack 8000 sträckfilmsmaskin. Vid installationen optimerades maskinen för användning av film från Pall-Pack. Pål Ulfsby, avdelningsledare, är mycket nöjd med det.

– Försträckningen optimerades utifrån vår produktion, bland annat kunde vi gå ner lite grand i filmtjocklek. Det leder till besparingar över tid. Jämfört med tidigare, då manuellt arbete var inblandat i emballeringen, är internlogistiken mycket lönsammare nu. Valet av Pall-Pack hängde samman med rekommendationer från Swisslog som levererade själva plocklösningen. Det har visat sig vara ett mycket bra val. Vi tycker att Pall-Pack har bra lösningar och medarbetare med rätt inställning till service, säger Pål Ulfsby.


"Försträckningen optimerades utifrån vår produktion, bland annat kunde vi gå ner lite grand i filmtjocklek vilket har reducerat kostnaderna för sträckfilm".​

Allt ansvar på ett ställe för det äldsta bryggeriet
Aass Bryggeri i Drammen installerade en Pall-Pack 8000 sträckfilmsmaskin 2014. Maskinen hanterar årligen cirka 40 000 pallar med burköl. Lager- och logistikchef Roger Nilsen understryker vikten av att hitta rätt balanspunkt mellan filmtjocklek, försträckning och rätt antal pall-lindningar.

– Det fick vi hjälp med under installationen och vi gjorde ytterligare några finjusteringar senare. Många leverantörer pratar om kostnaden per kilo film men självklart är det kostnaden per pall som är viktigast. Vi har upplevt att Pall-Pack 8000 är en oerhört driftsäker lösning och vi har valt Trioplast Etex sträckfilm. När vi har samma leverantör av både maskin och sträckfilm råder det inga tvivel om vem som har ansvaret om det uppstår ett problem, säger Roger Nilsen.

”När vi har samma leverantör av både maskin och sträckfilm råder det inga tvivel om vem som har ansvaret om det uppstår ett problem”.


Publicerad: 2017-02-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Advertorial Sweden Pall-Pack

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK