...
interpack 2017: frukostar med bioplastkonferenser
En av initiativtagarna till bio!PAC 2017 är holländska Caroli Buitenhuis, som grundat och driver Green Serendipity.

I samband med årets interpack i Düsseldorf i början av maj kommer det under tre dagar att arrangeras frukostkonferenser om bioplaster och biobaserade förpackningar.
Evenemanget, som fått namnet bio!PAC 2017, äger rum mellan kl. 08.00 och 12.30 de tre första interpack-dagarna, dvs. 4, 5 och 6 maj.


Det fullspäckade programmet består av sammanlagt ett 30-tal intensiva 20-minuters föredrag av experter, tillverkare och användare inom bioplaster och biobaserade förpackningar samt representanter från bioplastrelaterade organisationer, forskningsinstitut, m fl.

Bakom konferenskonceptet bio!PAC 2017 står den europeiska bioplastorganisationen European Bioplastics och konsultföretaget Green Serendipity och dess grundare holländska Caroli Buitenhuis, som är verksam som konsult inom bioplaster, biobaserad förpackning och bioekonomi. Caroli Buitenhuis  har bland annat initierat bildandet av innovationsinitiativet Biobased Packaging Innovations och organisationen Holland Bioplastics samt det holländska plaståtervinningssystemet TassenBol.

I programförklaringen till bio!PAC 2017 skriver arrangörerna bland annat:
”Plast i förpackningar behöver inte nödvändigtvis tillverkas av petroleumbaserade polymerer. De flesta förpackningar har kort livslängd och ger därför upphov till stora mängder avfall. Följaktligen är det viktigt att använda de lämpligaste råvarorna och genomföra bra ”end-of-life”-lösningar. I detta sammanhang måste biobaserade och komposterbara material spela en viktig roll.”

Bland medverkande företag, organisationer i det digra och intressanta programmet under de tre frukostkonferenserna kan nämnas Corbion, NatureWorks, Taghleef, Bio4Pack, BASF, BillerudKorsnäs/Fibreform, Futamura, Braskem, Rodenburg Biopolymers, European Bioplastics, nova-Institute, Holland Bioplastics, Green Serendipity, m fl.

bio!PAC-konferenserna kommer att hållas i direkt anslutning till interpack 2017 i en av paviljongerna i Congress Center Süd på mässområdet Meese Düsseldorf. De som anmäler sig till konferenserna får också entrébiljett till interpack (en biljett per konferensdag), etc.

Mer info om bio!PAC 2017 hittar man HÄR och det omfattande programmet finns HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-21

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK