...
Nytt livsmedelscentrum kan skapas i Findus gamla fabrik
Foodhills ordförande Bengt Persson, t.v. och Anders Månsson, kommunstyrelsens ordförande i Bjuv, skakar hand på den gemensamma avsiktsförklaringen. (Bild Hasse Dahlgren)

Nu har ett avgörande steg tagits för att skapa ett nytt livsmedelscentrum i Findus gamla anläggning i Bjuv. Den 20 april undertecknade livsmedelsföretaget Foodhills AB och Bjuvs kommun en gemensam avsiktsförklaring med målet att förvandla Findus gamla anläggning i Bjuv till ett innovativt centrum för cirkulär livsmedelsproduktion.

”Vi räknar med att det nya centret kan skapa minst lika många nya jobb, som Findus sysselsatte vid nedläggningen”, säger Bengt Persson, ordförande i Foodhills AB.

Kommunen ser avsiktsförklaringen som en winwin-lösning. 

”Foodhills har det rätta engagemanget och en tydlig lokal förankring samt kompetens och kapital. Tillsammans kan vi skapa ett bättre Bjuv och göra verklighet av den gamla drömmen om ett ´Food Valley of Bjuv´”, säger Anders Månsson, kommunstyrelsens ordförande i Bjuv.

En viktig förutsättning för att kunna bygga matens motsvarighet till data- och teknikindustrins Silicon Valley är att Nomad Foods, Findus moderbolag, väljer att sälja till Bjuvs kommun och Foodhills AB.

De båda parterna har lagt separata bud på olika delar; Foodhills köper industrilokalerna och erforderlig mark för livsmedelsproduktion och Bjuvs kommun mark för byggnadsändamål.

I avsiktsförklaringen utgör buden en helhet, som gör att de båda parterna tillsammans kan svälja hela Findus gamla fastighet på totalt 100.000 kvadratmeter fabriksyta och 157 hektar mark.

Region Skåne och den regionala samordnaren Lennart Svensson ser mycket positivt på överenskommelsen mellan kommunen och Foodhills AB och hoppas att Nomad Foods uppfattar avsiktsförklaringen och buden som attraktiva och bjuder in till överläggningar.

”Det här är en fantastisk möjlighet för alla inblandade”, säger Lennart Svensson.

Vi har tidigare skrivit om hur nybildade livsmedelsföretaget Foodhills AB planerar att etablera sig i Bjuv. (Läs HÄR!) När Foodhills tillkännagav sina planer i början av mars, var det dock inte klart om man skulle kunna flytta in i Findus lokaler eller inte. Men nu ser det alltså ut som att en sådan etablering skulle kunna bli verklighet, förutsatt att Findus huvudägare Nomad Foods är tillmötesgående.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-04-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bjuv Findus Foodhills Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Nomad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK