...
Paper Province i samarbete med den norska oljeindustrin
”Vi behöver skynda på omställningen till ett biobaserat samhälle”, säger Maria Hollander, VD i Paper Province.

Klusterorganisationen Paper Province ingår i det svensk-norska projektet ”The Bioeconomy region”, som ska främja bytet från oljeråvara i dagens produkter till biobaserad råvara.
Mötet mellan norsk oljeindustri och svensk skogsindustri är en stark motor i projektet. Målet är att etablera ledande affärsverksamheter inom det växande området runt industriellt tillämpad bioekonomi i gränslandet mellan skogs- och petroindustri.


”Paper Province ska vara en globalt ledande aktör inom skogsbaserad bioekonomi och det här är ett naturligt steg för oss att ta”, säger Maria Hollander, VD i Paper Province.

En stor del av utvecklingen till ett bioekonomiskt samhälle är starkt länkad till bytet från oljeråvara till biobaserad råvara. Genom samarbetet med Norge hoppas Maria Hollander att blandningen av erfarenheter och kunskap ska väcka nya idéer. Ytterst handlar det om att underlätta omställningen till ett fossilfritt samhälle genom att stimulera etableringen av helt nya typer av företag.

”Vi behöver skynda på omställningen till ett biobaserat samhälle. Nu kopplar vi ihop människor från norsk oljeindustri med svenskar, som kan skogsindustrin och jag är säker på att vi kommer att hitta helt nya produktområden och affärsmöjligheter”, säger Maria Hollander.

Paper Province räknar med att anställa en person på halvtid, som ska arbeta för att snabbt få i gång samarbetet med norska oljeindustrin.

”The Bioeconomy Region” är ett Interreg-projekt mellan Sverige och Norge och det finansieras delvis med EU-medel. Projektägare är Region Värmland och projektet drivs gemensamt av Region Värmland, Region Dalarna, Akershus fylkeskommune, Hedmarks fylkeskommune, Opplands fylkeskommune och Øsfold fylkeskommune tillsammans med Säffle kommun och klusterorganisationen Paper Province.
Projektet har en totalbudget på 3,8 miljoner euro. Svensk budget är 2,5 miljoner euro, varav Interregmedel utgör 1,25 miljoner euro, det vill säga 11,8 miljoner svenska kronor.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-05-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Biomaterial bioråvara EU Miljö Norge Övrigt Paper Province Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK