...
ABB Robotics ser intressant marknad i livsmedelsindustrin
”Det är dåligt med robotar i livsmedelsindustrin”, konstaterade ABB Robotics försäljningschef Susanne Timsjö.

Livsmedelsindustrin är Sveriges fjärde största industri men det är dåligt med robotar i den. Samtidigt har industrin problem med till exempel säkerhet. Robotar kan inte bara vara en lösning för det utan även för produktivitet och lönsamhet. Det konstaterade Susanne Timsjö, nybliven försäljningschef på ABB Robotics (läs HÄR) , när hon ”smygstartade” Livsmedelsdagarna 2017 i Tylösand dagen innan det stora programmet började.

”Först och främst är det plock och pallettering, som man bör se på. Livsmedelsindustrin har mycket problem med förslitningsskador och där skulle vår människoliknande robot YuMi kunna vara en lösning”, framhöll Susanne Timsjö och konstaterade att för att man ska få till ett ökat användande av robotar i livsmedelsindustrin måste man jobba tillsammans.

”Vi har historiskt i Sverige ett tätt samarbete mellan industrier, basindustrier och leverantörsföretag och har skapat framtidens industri tillsammans. Vår kompetens kan skapa bättre förutsättningar för livsmedelsindustrin” slog hon fast.

HÄR kan du se en video med Susanne Timsjös presentation.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-15

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK