...
Raflatac lanserar biobaserad polyetenfilm till etiketter
Raflatacs senaste biobaserade etikettfilm är lämplig till förpackinngar inom hem- och kroppsvård. (Bild Raflatac)

Finska etiketmaterialproducenten UPM Raflatac lanserar en ny växtbaserad polyetenfilm, lämplig till etiketter för förpackningar inom hem- och kroppsvård. Lanseringen innebär att Raflatac utökar sitt utbud av plastbaserade och bionedbrytbara etikettfilmer på den europeiska marknaden.
Den nya etikettfilmen har beteckningen RafBio PE 85 och den har enligt Raflatac samma egenskaper som en standard, fossilbaserad PE-film.


Raflatac skriver att RafBio PE 85 är en flexibel etikettfilm, som är idealisk för etikettering av den typ av klämbara och konturförsedda flaskor, etc., som är vanliga inom hem- och kroppsvårdssegmentet.

RafBio PE 85 ingår i Raflatacs RafBio-familj av biobaserade filmer, som man började lanserar år 2011 (läs HÄR). RafBio PE 85 är ett uthålligt etikettmaterial, som reducerar koldioxidutsläppen under sin livscykel jämfört med konventionellt oljebaserat PE-material.

Filmen är tillverkad av sockerrösbaserad etanol och innehåller mer än 80 procent förnybart och växtbaserat råmaterial. Filmen kan återvinnas i samma återvinningsströmmar som fossilbaserad polyeten.

”Vårt RafBio-sortiment är ännu ett viktigt steg på vår väg mot en mer hållbar framtid. Det kommer att minska våra kunders beroende av fossila råvaror och ge dem möjlighet att stå ut från konkurrenterna genom en förbättrad miljöprestanda”, säger Päivi Knihti, Segment Manager, Films, EMEIA, Raflatac.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Biomaterial biopolyeten bioråvara Etikett/Märkning Plast Raflatac UPM

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK