Etikettföretag i Kina går med i Raflatacs RafCycle-program
Etikettkonverteraren Hangzhou Changli blev första kinesiska företag att certifieras som RafCycle-partner.

Finska UPM Raflatacs RafCycle-program för återvinning av releasepapper och etikettspill får alltfler användare och nu har konceptet även expanderat till Kina.
RafCycle-tjänsterna lanserades i samband med ett kundevent på Raflatac kinesiska produktionsanläggning i Changshu den 6 december. Första företag att ansluta sig och tilldelas det speciella RafCycle-partner-certifikatet var etikettkonverteraren Hangzhou Changli.


Det kinesiska etikettföretagets anslutning till RafCycle var inte bara premiär för Kina – det var också den hundrade partnern på global basis, som anslutit sig till det uppmärksammade återvinningsprogrammet.

Raflatac skriver i ett pressmeddelande att antalet RafCycle-partners har ökat alltmer under årens lopp, eftersom hållbarhet har blivit en av de viktigaste drivkrafterna inom etikettindustrin. Idag återvinns mer än 10.000 ton etikettspill bara i Europa genom RafCycle-programmet. UPM Raflatac söker aktivt efter nya RafCycle-partners och expansionen till Kina är ett viktigt steg i denna process.

Releasepapper från etikettkonvertering, som genereras i Kina, kommer att samlas in och transporteras till företaget Hangzhou Fulun Ecology Technology Co., Ltd., där det omvandlas till massa och nya pappersprodukter.

”Återvinningen av pappersbaserad etikettliner är en sluten loop-lösning och ett lysande exempel på hållbarhet” , säger Sharon Xiao, som är uthållighetsansvarig för UPM Raflatac i Asia/Pacific-regionen.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-12-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Etikett/Märkning Kina RafCycle Raflatac UPM

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
LEDIGA JOBB


Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

 
Zetatrade, Häggvik, Sollentuna,
söker engagerad och teknisk säljare
 
Vi söker dig som brinner för att skapa nya relationer med sinne för goda långsiktiga samarbeten. Du kommer att fokusera på vårt maskinutbud för ytdekorering på plast och papper med tillhörande folier samt maskiner och folier för märkning/etikettering.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Antpac
Mobergs
Speedpac
Dynatec
RPC