...
Palcuts Smoother ger släta ark och ökad produktivitet
Med Palcuts Smoother förhindrar man att man får böjda och svårhanterliga mellanläggsark i slutet av en rulle.

Danska Palcut A/S har utvecklat konceptet Smoother, som är en utslätningsmodul för arkdispensrar. Smoother slätar ut pappret, så att hela rullen kan användas, vilket ger ökad produktivitet, minskat pappersslitage och kortare stilleståndstider.

Pappersbaserade mellanlägg för palletering blir allt vanligare. Arken skärs ut ur en rulle och placeras mellan produkterna på pallen, så att produkterna hålls stabilt och skyddas under transporten. Speciellt vid tunga papperskvaliteter förkommer det spänningar i de innersta varven i pappersrullen, vilket kan leda till böjda ark som en förpackningsrobot kan ha svårt att få grepp om.

Med den helautomatiska arkdispensern Smoother erbjuder Palcut en lösning på detta problem. Palcut Smoother har speciellt blivitg uppskattad i branscher, som använder mellanskikt i extra kraftiga papperskvaliteter, som till exempel vid stapling av källvatten på pallar.

Palcut Smoother är en patenterad lösning, som motverkar spänningar i papperssorter från 250 g /m². Med denna lösning ligger de tillskurna bladen helt slätt på samlingsbordet, klara för packroboten. Det gör det möjligt att utnyttja allt papper på rullen och minskar svinnet med 4-7 procent; beroende på papprets ytvikt.
 
"Med Palcut Smoother används allt papper på rullen. Det minskar miljöpåverkan och ökar samtidigt förpackningslinjens produktivitet", säger Lars Østergaard Jonasen, produktchef hos Palcut A/S.

Palcut Smoother-modulen kan beställas tillsammans med den nya Palcut arkdispensern eller monteras in i befintliga Palcut-system.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-01-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övrigt PAL-Cut Pallettering/sträck-& krympfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK