...
NatureWorks har utsett ny VD och koncernchef
Richard Altice är ny VD och koncernchef i bioplastkoncernen NatureWorks.

Franska mejerijätten Danones yoghurtbägare är en av många förpackningar tillverkade i Ingeo bioplast från NatureWorks.

USA-baserade bioplastföretaget NatureWorks, som tillverkar bioplaster under välbekanta varumärket Ingeo™, har utsett en ny VD och koncernchef efter Marc Verbruggen, som gått i pension efter tio på VD-posten.
Hans efterträdare heter Richard Altice och han kommer närmast från PolyOne Corporation, där han innehaft posten som Senior Vice President och President för Designed Structures and Solutions.


Richard Altice, som har en examen i kemiteknik vid Missouri University of Science and Technology, har också varit anställd i Hexions affärsområde för specialepoxy, med fokus på beläggningar och kompositer.

”Vi välkomnar Richard Altice som NatureWorks nye VD. Han är en exemplarisk ledare med bred erfarenhet och framgång i internationell verksamhet och strategisk marknadsföring och vi är övertygade om att hans ledarskap kommer att främja vår marknadsutveckling och bana väg för nya applikationer med NatureWorks material”, säger NatureWorks styrelseordförande Peter Hawthorne.

NatureWorks var det första företaget, som erbjöd marknaden kommersiell tillgång till bioplaster med lågt koldioxidavtryck och som utvunnits ur hundraprocentigt förnybara råvaror. Nyligen nådde NatureWorks milstolpen två miljarder pund (drygt 900 miljoner kilo) levererade bioplaster under varumärket Ingeo™, vilka i sin tur omvandlats till tusentals olika förpacknings-, konsument- och industriprodukter.

NatureWorks fortsätter också att introducera nya, innovativa Ingeo-applikationer inom ett brett spektrum av industriområden. Bland nya Ingeo-produkter kan nämnas bioplastbaserade material för 3D-utskrifter, beklädnadsmaterial som ökar en energieffektiviteten hos kylskåp och hydrofila non-woven-material till absorberande hygienprodukter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-05-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Biomaterial Bioplaster bioråvara NatureWorks Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK