...
Stora Enso investerar mer i sitt biokompositmaterial
Stora Enso investerar ytterligare i sitt biokompositmaterial DuraSense™.
”Med den nya utrustningen på plats kan vi erbjuda DuraSense-användare ett större urval”, säger Patricia Oddshammar.

För att möta en ökande efterfrågan ska Stora Enso bredda sin råmaterialbas av biokompositer vid bruket i Hylte. Syftet är att tillhandahålla ett större urval av såväl tekniska egenskaper som fibrer. Investeringen omfattar ett nytt kompetenscenter och installation av nya maskiner för bearbetning av grövre fibrer för biokompositmaterialet DuraSense™ by Stora Enso. Investeringen uppgår till 7 miljoner euro (drygt 72 miljoner kronor). 

”Vi ser en ökande efterfrågan på det innovativa biokompositmaterialet DuraSense™. Diversifieringen av råvarubasen och det nya kompetenscentret för biokompositmaterial stärker Stora Ensos tillgång till en marknad, där fossilbaserade material ersätts med förnybara- Med vår helintegrerade process och breda kunskap om fibrer har vi rätt förutsättningar att fortsätta växa på den här marknaden”, säger Jari Suominen, divisionschef för Stora Enso Wood Products. 

Produktion med grövre fibrer beräknas starta i slutet av 2019.

”Med den nya utrustningen på plats kan Stora Enso erbjuda DuraSense™-användare ett större urval både vad gäller tekniska egenskaper och fibertypen i biokompositerna, samtidigt som priset är attraktivt jämfört med traditionella plastmaterial. Det kommer att göra det enklare för kunder att byta från sina nuvarande material till de biokompositbaserade”, säger Patricia Oddshammar, ansvarig för biokompositer inom Stora Enso.

Kompetenscentret för biokompositer kommer att upprättas i en befintlig byggnad på Hylte Bruk. I kompetenscentret kommer det att finnas laboratorium, pilotanläggningar, möjligheter till prestandatestning, samt en utställning. Bygget av kompetenscentret beräknas börja under 2018 och färdigställas under 2019. 

”På det nya kompetenscentret för biokompositer kommer vi att kunna dela med oss av vår kunskap till våra kunder och steg för steg hjälpa dem med testkörningar och produkttester”, säger Oddshammar. 

Läs mer om biokompositanläggningen i Hylte och DuraSense HÄR och HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-08-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Biomaterial Bioplaster bioråvara DuraSense Ekonomi Övrigt Plast Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK