...
UPM Raflatacs RafCycle lanseras nu i Nordamerika
I Raflatacs RafCycle-program samlas releasepapper och etikettspill in från etikettproducenter och användare och omvandlas till andra produkter.

Finska etikettmaterialproducenten UPM RAflatacs koncept RafCycle för återvinning av releasepapper och etikettspill har nu även lanserats i USA och Kanada. Introducerandet på den nordamerikanska kontinenten betyder att RafCycle-programmet nu finns och tillämpas i nästan alla världsdelar.

RafCycle-konceptet innebär att UPM Raflatac samlar in pappers- och PET-lineravfall från sina RafCycle-partners och återvinner det till nya material, vilket ger många fördelar för etikettryckerier, förpackningsföretag och varumärkesägare samt naturligtvis för miljön. 

Lanseringen i Nordamerika innebär att releasepapper och etikettspill från etikettillverkare och –användare i regionen kan få nytt liv genom att samlas in och omvandlas till andra produkter. Flera nordamerikanska företag, däribland ledande konverterings- och etikettryckeriet Fort Dearborn Company i Illinois har redan anslutit sig till programmet.

Raflatac har också träffat överenskommelse med de två kanadensiska företagen Kal-Polymers och Sustana att dessa ska ta hand om insamlat releasepapper och PET-baserat etikettspill från RafCycle-anslutna företag.

”Vårt RafCycle-program har nu mer än 120 partners över hela världen och vi gläds åt att kunna lansera den här lösningen till hållbarhetsinriktade företag även i Nordamerika”, säger Juha Virmavirta,  som är chef för RafCycle Solutions, hos UPM Raflatac.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-12-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Etikett/Märkning Kanada Övrigt RafCycle Raflatac UPM USA

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK