...
EskoArtwork säljs till teknologiföretag i USA!
"Ett positivt steg" säger VD Carsten Knudsen.

Danskägda prepress- och förpackningskoncernen EskoArtwork, med huvudkontor i belgiska Gent, kommer att bli USA-ägt!
Enligt ett pressmeddelande har EskoArtworks huvudägare, danska investmentbolaget Axcel, träffat ett avtal med USA-baserade industri- och teknologibolaget Danaher att sälja hela aktieinnehavet i EskoArtwork för 350 miljoner euro (cirka 3,25 miljarder kronor).
"Ett viktigt och mycket positivt steg i den fortsatta utvecklingen av EskoArtwork", säger EskoArtworks VD och koncernchef Carsten Knudsen.


Danaher är ett diversifierat teknologiföretag, som utvecklar, tillverkar och marknadsför innovativa produkter och tjänster till medicinska, industriella och kommersiella kunder. Företaget, som har en portfölj av ledande varumärken inom respektive område, drivs av en stiftelse. Koncernen har sammanlagt 47.000 anställda i mer än 125 länder och omsatte 11,2 miljarder dollar (drygt 77 miljarder kronor) under år 2009.
"EskoArtwork har en ledande marknadsposition, bra produkter och ett starkt team, som vi räknar med ska fortsätta företagets tillväxt", säger Danahers vice president Matt Trerotola.
Danska kapitalfonden Axcel gick in som huvudägare i EskoArtwork år 2005 och under Axcels ägarskap har EskoArtwork vuxit till en världsledande utvecklare och leverantör av mjuk- och hårdvarulösningar inom design, prepress och tryck, främst till förpackningsområdet.
"Vi är extremt varit nöjda med vår investering i EskoArtwork och företagets innovationsförmåga har varit avgörande för dess imponerande tillväxt", säger Sigurd Lilienfeldt, delägare i Axcel och den som en gång var ansvarig för investeringen i EskoArtwork.
"Vi är glada över Danahers intresse att förvärva och utveckla EskoArtwork som en självständig verksamhet och vi ser det som ett förtroende för vår strategi och en stark tro på vår förmåga att fortsätta att växa i framtiden", framhåller Carsten Knudsen också i sin kommentar.
Affären, som ska godkännas av berörda konkurrensmyndigheter, beräknas vara slutförd under första halvåret i år.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-01-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Maskin och Utrustning Prepress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK