...
"Fotbollsburken" utsedd till Can of the Year
Crowns Event Can med sin uppmärksammade öppningsfunktion blev utsedd till "Årets burk 2010".
Crowns dragringsförsedda burklock Easylift prisades också.

Metallförpackningskoncernen Crown Holdings Inc. triumferade, när priserna i 2010 års upplaga av "Can of the Year Award" delades ut för en tid sedan i samband med The Canmaker Summit i São Paulo i Brasilien.
Crowns specialburken "Event Can" med sin innovativa öppningsfunktion, vilken introducerades i samband med fotbolls-VM i Sydafrika i fjol, blev utsedd till "Årets burk" alla kategorier och belönades dessutom med en guldmedalj i klassen för "burkändar och förslutningar", medan företagets lättöppnade konservburk Easylift vann guld i klassen för "tredelade burkar för livsmedel".


Den vinnande burken Event Can, som tillverkas av dotterbolaget Crown Bevcan Europe and Middle East, har uppmärksammats för sin unika öppningsfunktion, som innebär att hela locket på burken lösgöres vid öppnandet och förvandlar själva burken till ett "dricksglas". (Läs här)
Event Can lanserades i samband med fotbolls-VM i Sydafrika av bryggerijätten SABMillers sydafrikanska dotterbolag The South African Breweries Limited.
Den andra prisade Crownburken är tillverkad av Crown Food Europe och är försedd med företagets specialutvecklade och lättöppnade lock, som fått namnet Easylift. Locket är försett med en dragring och det speciella med Easylift är att dragringen är utformad så att den är lätt att greppa även för personer med nedsatt kraft och rörlighet i fingrarna.
Just den burk, som utmärktes vid prisutdelningen i Brasilien, används till franska Bonduelles konserverade grönsaker och har ett Easylift-lock som är 83 millimeter i diameter. Burkändarna med Easylift-funktionen finns även i diametrarna 65, 73 och 99 millimeter, vilket möjliggör för ett brett utbud av konservförpackningar för produkter som färdigmat, frukt, grönsaker, fisk, mejeriprodukter och djurmat.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-01-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK