...
Markem-Imaje lanserar nya produkter inom bläckstråle- och termotransfermärkning
Markem-Imajes nya bläckstråleskrivare 9232.
SmartDate X40 heter den nya termotransfer-skrivaren.

Internationella märkningsföretaget Markem-Imaje lanserar två nya märkningsprodukter inom bläckstråle- respektive termotransfermärkning.
Den nya bläckstråleskrivaren 9232, som sägs sätta en ny standard inom kontinuerlig bläckstråleteknik, är avsedd för märkning med små tecken, medan den nya termotransferskrivaren SmartDate X40 är utvecklad för att skriva ut stora mängder komplicerad information i hög hastighet på flexibla förpackningsfilmer.


Bläckstråleskrivaren 9232 betecknas som något av flaggskeppet i Markem-Imajes 9000-serie. Den skriver bäst före-datum, logotyper, alfanumerisk text, 1D- och 2D-streckkoder för industrimiljöer såsom livsmedel, drycker, läkemedel, kosmetika, elektronik, kablar och strängsprutning. Skrivaren har en förbättrad prestanda som är kopplad till ett nytt bläckomlopp och ett innovativt skrivarhuvud.
Bland den nya skrivarens övriga egenskaper kan nämnas bläckpatroner med livslängd på 90 miljoner tecken per liter, minskad förbrukning av lösningsmedel, 7 tums pekskärm i färg, utskriftshastighet upp till 6,6 meter per sekund och minskad energiförbrukning.
"Vi uppskattar att 9232 kommer att optimera våra kunders totala ägandekostnad med 20 procent i jämförelse med konkurrenter", säger Markerm-Imajes VD Serge Kral i en kommentar.
Den nya termotransferskrivaren från företaget heter SmartDate X40 och den kan skriva stora kvantiteter komplicerad information i hög hastighet på flexibla förpackningsfilmer, med minimal förlust av data och ett optimalt utnyttjande av färgbandet.
SmartDate X40 har ett nyutvecklat, effektivare färgband, som minimerar avfallet, och ett nytt skrivarhuvud, som optimerar utskriftskvaliteten. Maximala utskriftshastigheten är 600 millimeter i sekunden och upplkösningen är 300 dpi. Som standard har SmartDate X40 ett 1.100 meter långt färgband, vilket minskar antalet bandbyten, sänker kostnaden per utskrift och ger upp till 20 procent mindre avfall. Till skrivaren finns också ett brett urval av färgband mellan 20 och 55 mm, för optimalt färgbandsnyttjande.
Markem-Imaje är ett helägt dotterbolag i New York-baserade Dover-koncernen och en ledande tillverkare av produktidentifierings- och spårbarhetslösningar. Företaget har ett stort sortiment med system för märkning och applicering, baserade på bläckstråle-, laser- och termotransferteknologier. Företaget, vars huvudkontor ligger i franska Bourg-lès-Valence, har ett stort antal dotterbolag, forsknings- och utvecklingscentra, samt service- och produktionsenheter runt om i hela världen. Svenska Markem-Imaje AB har sitt kontor i Kungens Kurva söder om Stockholm.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-02-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK