...
En del går ”bananas” över Del Montes packade frukt
 

Det är långt ifrån alla som gillar Del Montes satsning på att ge sina bananer ett nytt skal. Moder natur må ha gett bananerna ett eget skydd, men Del Monte vill bättra på det genom att packa bananerna en och en i en påse. Dessa ska sedan säljas på snabbmatställen och bensinstationer och andra liknande platser, och till ett betydligt högre pris än vad vi är vana vid.
Det finns de som går ”bananas” över saker som detta och menar att det är överförpackning, men Del Monte delar inte uppfattningen.


Bananerna kommer att säljas med en slogan ”Natural Energy Snack on the Go” och till ett högre pris än vanligt. I USA handlar det om cirka en dollar styck. Om det lyckas återstår att se. Nu är det inte så dumt som det kan verka vid en första tanke. Det handlar om grön teknik så till vida att den klara påsen innehåller så kallad ”Controlled Ripening Technology”, CRT, det vill säga kontrollerad mognad. Tekniken förlänger hållbarheten på bananen med upp till 6 dagar. Bananen läggs i påsen när den är grön och får sedan mogna i den och det sker mycket långsammare än utan påse. Med andra ord ett sätt att öka möjligheten att den verkligen hinner konsumeras innan den ruttnar och därmed bra för miljön.
”Den här förpackningen minskar CO2-utsläppen genom att antalet transporter blir färre och genom att färre bananer hamnar på soptippen. Dessutom är påsen återvinningsbar”, kommenterar en talesman för Del Monte i UK, kritiken.
”Controlled Ripening Technology is fancy terminology for we put a banana in a bag and we will charge you an arm and a leg for it”, är en kommentar på Internet.
Om den här lösningen hittar in på hyllorna i Sverige återstår att se.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-03-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedel Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK