...
Storaffär i USA inom plastförpackningar:
Silgan köper Graham Packaging och skapar global jätte med 180 fabriker
"Vi skapar ett första klassens förpackningsföretag", säger Silgans VD Tony Allott, som här ses (i mitten, med glasögon) vid en öppningsceremoni på Nasdaq-börsen.

USA-baserade metall- och plastförpackningskoncernen Silgan Holdings Inc fortsätter att expandera genom uppköp. Nyligen köpte man österrikiska Vogel & Noot Holding AG och dess 12 konservburksfabriker i Europa (läs här) och nu meddelar Silgans bolagsledning att man ska köpa Pennsylvania-baserade plastförpackningskoncernen Graham Packaging för cirka 4,1 miljarder US-dollar.
Graham Packaging har en ledande ställning på den amerikanska marknaden som tillverkare av styva plastförpackningar för livsmedel och drycker och har också en omfattande global verksamhet.


"Graham Packaging är ett innovativt företag med starka kundrelationer och tillsammans skapar vi ett första klassens förpackningsföretag inom livsmedels- och dryckesförpackningar", säger Silgans VD och koncernchef Tony Allott.
Graham Packaging har en årlig tillverkning av mer än 20 miljarder plastförpackningar i 83 anläggningar i Europa, Kina, Nord- och Sydamerika och tillsammans får de båda förpackningsjättarna över 17.000 anställda i 180 tillverkningsanläggning runt om i världen. Den samlade omsättningen beräknas uppgå till mer än 6,2 miljarder US-dollar (drygt 40 miljarder kronor).
Transaktionen är redan enhälligt godkänd av såväl Graham Packagings som Silgans styrelser, men innan jätteaffären blir verklighet ska den även godkännas av de båda bolagens aktieägare samt av berörda konkurrensmyndigheter. Affären beräknas vara slutförd under tredje kvartalet i år.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-04-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK