...
Sidel levererar buteljeringslinjer till helautomatiserat bryggeri i Mexico
Sidel har levererat tre buteljeringslinjer inklusive 37 robotar till världens högst automatiserade dryckesfabrik.
Det nya bryggeriet i Piedras Negras har en årskapacitet på en miljard liter öl!
Vid bryggeriet tillverkas bland annat Grupo Modelos välkända öl Coruna Extra.

Franska Sidel, som ingår i Tetra Laval-gruppen, har levererat de tre första buteljeringslinjerna till det som betecknas som världens största automatiserade fabrik inom dryckesbranschen. Fabriken ligger i Piedras Negras i den mexikanska delstaten Coahuila, nära gränsen till Texas, och ingår i den stora mexikanska bryggerikoncernen Grupo Modelo.
Den högautomatiserade fabriken innnehåller bland annat en burkfyllningslinje, som fyller och försluter 66.000 ölburkar i timmen, de tre flaskfyllningslinjerna från Sidel, med en kapacitet på 144.000 ölflaskor i timmen samt mer än 50 robotar, som hanterar burkar och flaskor hela vägen fram till utleverans av pallar.


Sidel har samarbetat med bryggerikoncernen Grupo Modelo i mer än 20 år och det var en av anledningarna till att Sidel fick uppdraget att leverera de tre flasklinjerna inklusive robotar, när Grupo Modelo skulle bygga sin jätteanläggning i Piedras Negras.
Projektarbetet med den nya fabriken och utformningen av de tre flasklinjern har pågått i nästan tre år och under den tiden har Sidels tekniker och ingenjörer arbetat sida vid sida med Grupo Modelos egna experter. Slitresultatet har blivit världnes högst automatiserade anläggning, inte bara inom ölbranschen utan på dryckesområdet som helhet.
"Anläggningen i Piedras Negras är vår stolthet som visar omvärlden vad Grupo Modelo representerar och vårt partnerskap med Sidel var mycket viktigt för att uppfylla våra önskemål och ge oss de mest innovativa teknologierna", säger Grupo Modelos COO Daniel del Rio.
Hjärnan i den automatiserade tillverkningen och hanteringen vid Piedras Negras-anläggningen är mjukvaran PLAS (Production & Logistic Automated System) som utvecklats helt och hållet av Sidel och som styr och övervakar logistiken såväl uppströms som nerströms buteljeringslinjerna.
Plock-, hanterings- och palleteringsrobotar ser till att produktionen i anläggningen ssker snabbt och exakt. Mer än 50 robot finns i fabriken och 37 av dessa har levererats av Sidel.
"Det finns fler robotar i Piedras Negras än i alla våra övriga bryggerier tillsammans", säger Daniel del Rio.
Förutom Sidels egna maskiner är de tre buteljeringslinjerna i fabriken försedda med fyllare från Eurostar och Starcans, förslutningsmatare från Aidlin, pastöriseroingsutrustning från Pama samt robotstyrda sluthanteringsstationer från RoboKombi, Incarobokombi och Decarobokombi.
Grupo Modelo grundades 1925 och är Mexicos största bryggerikoncern, med en inhemsk marknadandel på nästan 65 procent. Bolaget har 13 ölvarumärken i produktportföljen, varav sex även säljs utanför Mexico, däribland det välkända Coruna Extra. Grupo Modelo har åtta bryggerianläggningar i Mexico och finns dessutom respresenterade i 17 länder runt om i världen. Den sammanlagda årsproduktionskapaciteten för gruppens bryggerier uppgår till cirka 7,5 miljarder liter av vilka det nya bryggeriet i Piedras Negras svarar för en miljard liter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-04-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Glas Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK