...
Efter 10 år:
Coop återlanserar en del av sina blåvita produkter
 

Det är nu 10 år sedan Coops egna varumärke "Blåvitt" försvann från kooperationens butikshyllor. Men fortfarande minns många kunder produkterna och inte minst deras säregna och enkla förpackningar, dominerade av det blåvita produktnamnet.
Men trots att ett decennium passerat, så är efterfrågan på de blåvita produkterna fortfarande stor och därför gör Copp nu en tillfällig återlansering av ett tiotal blåvita produkter, vilka finns i begränsad upplaga i butikerna från och med vecka 19.


"Blåvitt är ett varumärke med mycket prisvärda produkter, som i princip alla i Sverige fortfarande känner till. Det vill vi ta fasta på, därför återlanserar vi nu ett antal produkter i begränsad upplaga. Våra medlemmar och kunder erbjuds för första gången på tio år ett blåvitt sortiment till ett attraktivt pris", säger Titti Bergholtz, chef för Egna Varumärken på Coop.
En nyligen genomförd undersökning visar att 98 procent av Coops medlemmar fortfarande minns varumärket. Nästan 77 procent av dem uppgav att det var troligt eller till och med mycket troligt att de skulle köpa varorna idag.
Bland det tiotalet blåvita produkter, som nu återlanseras av Coop, finns frukostprodukter som kaffe, cornflakes, havregryn, lingonsylt och apelsinmarmelad, men också andra typer av produkter som skålar, muggar, burkar, kassar och T-shirts.
Coop skriver i ett press meddelande att produkterna kommer att finnas i alla Coops butiker, men att utbudet kan variera beroende på kedja.
Fakta om Blåvitt: Blåvitt lanserades 1979 som bra varor till ett ständigt lågt pris. Namnet var inte ett varumärke från början utan ett så kallat "no name brand". Det första sortimentet på cirka tvåhundra varor såldes direkt under sitt produktnamn. Först ut var tandkrämen "Tandkräm". Själva varumärket "Blåvitt" kom inte förrän på 90-talet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-05-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK