...
Crown lanserar ny typ av förslutning med vakuum
Duerr´s burkar med sylt och marmelad blir först med den nya förslutningen.

Crown Closure Europe, som är ett affärsområde inom multinationella metallförpackningskoncernen Crown Holdings Inc., har utvecklat en helt ny typ av förslutning till glasburkar för sylt, marmelad och liknande produkter.
Den nya förslutningen, som kallas Orbit Closure, består av två delar; dels ett "flytande" lock i centrum, som är vakuumförseglat till burken, dels en yttre metallring, som används för att öppna eller återförsluta burken.


Den nya öppnings- och förslutningsanordningen sägs kräva betydligt mindre kraft för att öppnas och ska göra det i princip dubbelt så lätt att öppna en burk första gången, jämfört med traditionella vakuumförsedda "twist-off"-förslutningar. Orbit Closure är därför speciellt lämplig för personer med nedsatt kraft i händer och fingrar, enligt tillverkaren.
Först med att applicera den nya innovativa förslutningen Orbit Closure blir företaget Duerr´s, som använder konceptet på glasburkarna till sin produktserie med sylter och marmelader.
"Många konsumenter har svårt för att öppna glasburkar och förbättrad öppningsbarhet har därför varit ett mål för oss under lång tid. Förslutningen Orbit Closure är den första teknik, som verkligen erbjuder förbättrad öppningsbarhet, och ett koncept som erbjuder oss möjlighet till ytterligare varumärkesprofilering", säger Richard Duerr, försäljnings- och marknadschef hos Duerr´s.
För närvarande finns den nya förslutningen i diametrarna 63 respektive 70 millimeter och enligt Crown Closure Europe kan förslutningarna användas utan större förändringar av existerande förslutningsutrustningar i fyllningslinjerna. Vidare kan samma typer av glasburkar, som i dag används till standard twist-förslutningar, även användas till de nya Orbit-förslutningarna.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-05-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK