...
Allt fler av Coca-Cola Sveriges produkter finns nu i PlantBottle
 

Coca-Cola Sverige, som i fjol höstas lanserade dricksvattnet Bonaqua silver i den uppmärksammade flaskan PlantBottle, bestående av drygt 20 procent växtbaserad bioplast (läs här), har nu utökat utbudet av produkter, som förpackas i den återvinningsbara flaskan.
Från och med juni i år finns nu även produkterna Coca-Cola, Coca-Cola Light och Coca-Cola Zero förpackade i halvliters PlantBottle-flaskor på den svenska marknaden.


"Vi fick en otroligt positiv respons, när vi lanserade PlantBottle på Bonaqua silver i höstas. Att vi nu går över till PlantBottle på våra största dryckeskategorier är definitivt ett framsteg i vår satsning för att minska vår klimatpåverkan och vårt beroende av oljebaserade material", säger Göran Holm, VD Coca-Cola Enterprises Sverige AB.
PlantBottle består av 22,5 procent plast gjord av växtmaterialet melass, en restprodukt från sockerproduktion. PlantBottle är en förpackningslösning som genererar mindre CO2-avtryck och det är ett steg bort från användandet av oljebaserad plast. Den är 100 procent återvinningsbar, godkänd i det svenska pantsystemet och hanteras av butikernas vanliga returstationer.
Sedan den globala lanseringen av PlantBottle i december 2009, har 2,5 miljarder flaskor satts på marknaden i nio länder. Under 2011 har Coca-Cola globalt förväntningen att fördubbla volymen, med målsättningen att använda PlantBottle till samtliga PET-förpackningar 2020. Den långsiktiga visionen är att utveckla återvinningsbara plastflaskor som bara är tillverkade av 100 procent växtbaserat avfall


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-08-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK