...
Packbridge har passerat etthundra medlemmar
Promens huvudkontor finns på Island.

När Packbridge formellt bildades i augusti 2010 sattes målsättningen att nå etthundra medlemmar till sommaren i år. Ett tufft mål men ett mål som man menade var fullt möjligt. I början av sommaren nåddes målet när plastbearbetningsföretaget Promens blev medlem nummer etthundra.


När Packbridge formellt bildades i augusti 2010 sattes målsättningen att nå etthundra medlemmar till sommaren i år. Ett tufft mål, men ett mål som man menade var fullt möjligt. Under året som gått har medlemstillströmningen varit mycket positiv, ett bevis på att Packbridge har en viktig funktion som samlande kraft i förpackningsindustrins värdekejda. I början av juli nåddes målet om etthundra medlemmar när plastbearbetningsföretaget Promens, med 45 fabriker i Europa, Asien, Nordamerika och Afrika, blev medlem. Promens har totalt 4 200 anställda och förpackningar till en lång rad användningsområden är en dominerande produktgrupp.
"Promens är ett av de ledande företagen i Europa på plastförpackningar och strävar efter att leverera attraktiva och användarvänliga förpackningar till våra kunder. Genom att ta del av Packbridge utbud och samverka med övriga medlemsföretag finns det möjlighet att få fram nya innovativa lösningar”, säger Mathias Andersson, marknadschef på Promens i Lidköping.
”Att nå etthundra medlemmar till sommaren var ett uttalat mål som vi nådde. Antalet medlemmar i ett kluster är naturligtvis viktigt om man vill täcka hela värdekedjan och dessutom skapa fungerande nätverk, men minst lika viktigt är kvaliteten på medlemmarna och det är min absoluta uppfattning att alla våra medlemmar verkligen tillför något och ger ett kluster med mycket hög kvalitet”, säger Per-Stefan Gersbro, vd för Packbridge.
”Plast är ett av de stora förpackningsmaterialen och Promens är ett av de stora företagen inom området och det känns mycket tillfredsställande att de har valt att bli medlem i Packbridge. Jag är övertygad om att det kommer att innebära en positiv korsbefruktning”.
Bland de senast tillkomna medlemsföretagen finns småländska WeLoc som tillverkar avancerade förslutningar till flexibla förpackningar, konsultföretaget BNI Engineering, Adielor som jobbar med att locka investeringar till Lorrainedistriktet i Frankrike, danska Tegetec som jobbar med system- och kontrollösningar till förpackningsindustrin samt Ingman Glass Sverige som är ett dotterbolag till finska Ingman Oy, ett av de två största finska glassföretagen. Detta innebär att Packbridge nu har 104 medlemsföretag.
”Att notera är också att vi bland våra medlemmar nu har företag från samtliga nordiska länder, inklusive Island, där Promens har sitt huvudkontor”, säger Per-Stefan Gersbro.
Mer info finns på www.packbridge.se


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-08-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK