...
Weidenhammer bygger nytt i UK

I Bradford tillverkar Weidenhammer UK kompositburkar med tre olika öppningsdiametrar.I Bradford tillverkar Weidenhammer UK kompositburkar med tre olika öppningsdiametrar.


">
Den nya fabriken i Bradford har en ultramodern produktionslinje, som uppfyller de högsta hygienkrav.

Tyska förpackningskoncernen Weidenhammer Packaging Group, som är specialiserade på tillverkning av bland annat komposit- och plastförpackningar, har byggt en ny fabrik i England för tillverkning av kompositburkar produkter som snacks, dryckespulver, tobak, etc.
Den nya anläggningen, som ligger i Bradford, har kostat cirka 11,5 miljoner euro (ca 110 miljoner kronor) och den kommer år 2012 att följas av en anläggning för tillverkning av formgjutna plastförpackningar med IML-teknik (In Mould Labelling).


”Den nya fabriken ger gott utrymme för tillväxt och tillsammans med den utmärkta infrastrukturen i området uppfyller den de högsta tillverkningskraven. Vi är alla mycket glada över den nya fabriken och de lokala arbetsförhållandena”, säger Paul Barber, VD för Weidenhammer UK.

Weidenhammer UK är det yngsta och mest snabbväxande av Weidenhammer-koncernens dotterbolag. Grunden till företaget var kompositförpackningstillverkaren Field Packaging i Bradford, som 2008 övertogs av Weidenhammer och USA-koncernen Chesapeake Packaging i ett joint venture.
I början av 2009 köpte sedan Weidenhammer ut Chesapeake och övertog fabriken och produktionen till 100 procent.

I Bradford tillverkar Weidenhammer kompositburkar med tre olika öppningsdiametrar – 73, 93,7 och 99 millimeter – och burkarna används huvudsakligen för produkter som snacks, pulver, tobak, mfl. Bland kunderna märks företag som Kraft/Cadbury, United Biscuits, Premier Foods, Japanese Tobacco International and Symington´s.

Weidenhammer Packaging Group består av 12 tillverkningsenheter och cirka 1.000 anställda. Årsomsättningen 2011 beräknas uppgå till över 240 miljoner euro (ca 2,23 miljarder kronor). Den familjeägda koncernen, som grundades i tyska Hockenheim 1955, är en av två världsledande tillverkare av kompositbehållare, kompositfat och plastbehållare.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-12-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK