...
UPM:s koncernchef ny ordförande i CEPI

Finska UPM:s VD och koncernchef Jussi Pesonen (bilden) har utsetts till ny ordförande i den europeiska pappersorganisationen CEPI (Confederation of European Paper Industries). Hans ordförandeskap börjar den 1 januari 2012.
För att möjliggöra ett "mjukt" ordförandeskifte kommer nuvarande ordföranden Barry Wiersum från samma datum att bli ny vice ordförande för en period av två år.


I en kommentar till sin utnämning som ny ordförande i CEPI säger Jussi Pesonen att för att kunna uppnå sina mål om koldioxidneutralitet behöver EU en konkurrenskraftig skogs- och vedfiberindustri.
"Den vedfiberbaserade industrin är den ledande producenten av bioenergi och förnyelsebara träbaserade bioprodukter i Europa och europeiska konsumenter är absolut intresserade av att se en positiv utveckling i ersättandet av oljebaserade produkter med förnybara och återvinningsbara bioprodukter. Därför bör EU:s beslutsfattare säkerställa en konkurrenskraftig verksamhetsmiljö för vår bransch", säger Jussi Pesonen.

Jussi Pesonen, som är född 1960, kom till UPM som produktionsingenjör 1987 och avancerade sedan snabbt till olika ledande befattningar inom bolaget. Han utsågs till VD och koncernchef i januari 2004 och under hans ledarskap har UPM profilerat sig som "The Biofore Company".
Förutom chefsskapet vid UPM är Jussi Pesonen också styrelseledamot i finska stålbolaget Outokumpu Oyj och i pensionsförsäkringsbolaget Ilmarinen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-12-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK