...
"Tvårums" plastburk för ätfärdig sallad och frukt

Brittiska förpackningsleverantören Tri-Star Packaging har lanserat en ny förpackningstyp för "tvårums"-plastburkar, avsedda för ätfärdiga sallader, fruktblandningar, etc.
Konceptet, som fått namnet Deli Pot Topper, består av ett fyllbart lock, som kan användas till plastbehållare i fem olika storlekar.


Det patentsökta Deli Pot Topper-konceptet innebär att själva burken kan fyllas med huvudingredienserna, medan toppdelen – eller locket - kan fyllas med kompletterande ingredienser, vilka konsumenten ska blanda samman med huvudingredienserna, innan förtäring.

Deli Pot Topper är avsett för den växande marknaden av ätfärdiga produkter som sallader, hummus, strimlade/hackade grönsaker, fruktblandningar, smaksatt yoghurt, etc. Deli Pot Topper-locket passar till fem olika plastburkar, med volymer från 230 till 470 milliliter, vilket ger stor flexibilitet och möjliggör många olika recept- och blandningskombinationer.

"Den stora fördelen med Deli Pot Topper är att produkterna hålls färska och välsmakande och ger konsumenten produkter som är i toppskick, när de ska konsumeras", säger Tri-Stars VD Kevin Curran.

Deli Pot Topper-burkarna har en kompakt design, som ger enkel hantering och god varuexponering. De fyllbara locken är utformade så att burkarna kan staplas i butikshyllan. Burkar och lock är tillverkade i kristallklar PET, som till 50 procent består av återvunnet material.
"Förpackningens miljöegenskaper innebär ett stort steg framåt, när det gäller livsmedelsförpackningar tillverkade i återvunnet material", säger Kevin Curran.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-01-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK