...
Löfbergs Lila utvecklar förbättrade förpackningar

Kafferosteriet Löfbergs Lila i Karlstad investerar i en ny förpackningslinje och förbättrar sina förpackningar. Det skriver företaget i en pressrelease.
Bland annat kommer Löfbergs Lila att börja leverera hela kaffebönor i slitsförsedda enkilospåsar, som ska underlätta hanteringen vid kaffemaskiner ute i butiker, kaféer, etc.


Segmentet hela bönor växer kraftigt på den svenska kaffemarknaden och Löfbergs Lila är en av de aktörer som tar marknadsandelar. Nu investerar det familjeägda kafferosteriet i en helt ny förpackningslinje, som tryggar leveranssäkerheten. I samma veva förbättrar företaget sina förpackningar på en rad punkter. 

"Det är naturligtvis jättekul att fler och fler uppskattar våra hela bönor. Vi har en bra dialog med våra kunder, som gett oss många bra förslag på hur våra förpackningar kan bli ännu bättre. Det bidrar till att både vi och våra produkter utvecklas", säger Per Grahn, chef för affärsområdet Out of Home på Löfbergs Lila.

Löfbergs Lila kommer bland annat att börja leverera hela bönor i enkilospåsar. Det innebär att antalet lyft för att fylla på kaffemaskinerna minskar och att transporterna bli mer skonsamma mot miljön, eftersom mängden luft som transporteras reduceras. Alla lådförpackningar förses dessutom med bärhandtag, vilket gör det lättare att lyfta dem på rätt sätt. En annan nyhet är att alla påsar förses med en slits och därför blir lättare att öppna.

------------------------------------------------------------------------
Löfbergs Lila är ett av Nordens största familjeägda kafferosterier. Företaget har 280 anställda och omsätter 1,5 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Karlstad och företaget har egna rosterier i Sverige, Norge, Danmark och Lettland. Löfbergs Lila grundades 1906 och är idag en av världens största importörer av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs Lila äger även te-märket Kobbs.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-02-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK