...
P&A-märkare för förpackningar och pallar

Märkningsföretaget Markem-Imaje lanserar produktserien 2200, som är en vidareutveckling av företagets beprövade etikettmärkningssystem.
Produkterna i 2200-serien är utvecklade för P&A-lösningar (Print and Apply) för utskrift och applicering av etiketter på förpackningar och pallar.


2200-serien har kapacitet för utskrift och applicering av etiketter i hastigheter över 125 förpackningar per minut. Etikettplaceringen är noggrann med en felmarginal på endast ± 0.25 mm, tack vare optimerad pappersbana, automatisk etikettsträckning och inbyggd sensor i applikatorn. För utskrifterna används speciellt framtagna färgband och etiketter, vilka ger hög utskriftskvalitet och långlivade skrivhuvud.
Byte av etiketter och färgband kan göras på mindre än 40 sekunder och driftsstoppen i produktionslinjen kan minskas med 25 procent tack vare synkroniserade byten av etikett och färgband samt exceptionellt långa rullar på 560 meter, jämfört med marknadsstandard på 450 meter.

"Vi har testat 2200-serien i representativa applikationer och uppskattar att stoppen i produktionslinjen minskar med minst två dagar per år i jämförelse med vad våra konkurrenter kan erbjuda", säger Mike Kirk, produktchef för 2200-serien på Markem-Imaje.

Markem-Imaje skriver i ett pressmeddelande att 2200-serien kan producera streckkoder, 2D koder, logotyper och serialisering samt att utskrivna koder håller godkänd ANSI standard A/B även vid de högsta applikationshastigheterna.

2200-serien kan kombineras med olika typer av etikettapplikatorer för applicering av etiketter på sidan, ovansidan eller framsidan av förpackningen.

2200-serien inkluderar även pallmärkaren 2200 Pallet, som har en svängbar applikatorarm för etikettering på sidan, framsidan och baksidan eller två närliggande sidor. Märkningskapaciteten är upp till 120 pallar i timmen. Svängarmen har en automatisk stoppfunktion, som aktiveras om någonting kommer emellan, vilket garanterar operatörens säkerhet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-02-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Märknings- & Etiketteringsutrustning Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK