...
USA-företag köper danska PBI-Dansensor
Syre- och CO2-mätaren CheckPoint II är en av många produkter från PBI-Dansensor.

Danska företaget PBI-Dansensor köps upp av USA-baserade detektor- och instrumentföretaget Mocon, Inc. för 20 miljoner US-dollar. Det meddelar de båda företagen i pressreleaser.
Privatägda PBI-Dansensor är bland annat specialiserade på instrument och utrustning för packning med modifierad atmosfär (MAP) av produkter inom livsmedel, drycker, läkemedel, m fl.


Även om Mocon och PBI-Dansensor är verksamma inom samma områden och levererar likartade produkter, så har företagen inte varit konkurrenter om kunderna, eftersom Mocon till största delen har sin kundkrets inom USA, medan PBI-Dansensor verkar på de flesta globala marknader utom just USA.

”PBI-Dansensor är ett företag som vi varit intresserade av under lång tid. En kombination av våra två företag skapar en stark konkurrent på MAP-marknaden och PBI-Dansensors internationella distributörskanaler gör det möjligt att sprida Mocons produkter på viktiga marknader runt om i världen”, säger Mocons VD och koncernchef Robert L. Demorest.

Mocon kommer att betala cirka 20 miljoner US-dollar för PBI-Dansensor. Av dessa ska två tredjedelar betalas kontant vid affärens genomförande, vilket beräknas bli i början av april, under förutsättningar att förvärvet godkänns av berörda myndigheter. Resterande köpeskilling ska Mocon betala under en fyraårs period.

Under de 25 år, som PBI-Dansensor varit verksamt, har företaget växt till en internationell aktör inom MAP-området och närmare 97 procent av årsomsättningen på ca 19,3 miljoner US-dollar kommer från exportmarknaderna. PBI-Dansensor har sitt huvudkontor i Ringsted i Danmark och dessutom finns dotterbolag i bland annat Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien. Totalt 96 anställda finns i bolaget, av vilka majoriteten, eller 58 st., är verksamma i det danska bolaget i Ringsted.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Köp/Försäljning/Samgående Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK