...
Axfood testar mobilbetalning hos Willys

Detaljhandelskedjan Axfood ska testa en ny betalningsform i en del Willys-butiker, där kunderna ska kunna betala med hjälp av sina mobiltelefoner i stället för med konventionella bank- eller kreditkort.
Lösningen innebär att pengarna dras direkt från kundens konto, vilket gör att butikerna slipper en del av de avgifter som i dag tas ut av kortföretagen, när en kund betalar med kort.


Axfoods projekt genomförs i samarbete med svenska mobilhandelsföretaget Seamless och med hjälp av Seamless speciella SEQR-lösning, som är ett system för mobila betalningar i butik och online. I korthet går betalningen till så att en kund med sin mobilkamera skannar av en speciell QR-kod, som finns i butikskassan. QR-koden identifierar betalningsmottagaren, som är kopplad till Seamless transaktionsplattform och konsumenten kan betala direkt från sitt konto eller via en kredit. Betalningslösningen gör det därmed möjligt för detaljhandeln att slippa de kostsamma avgifterna till kortföretagen. Tjänsten är kostnadsfri för konsumenter.

”Vi är mycket glada att gå in i det här pilotprojektet tillsammans med Axfood. Effekten på deras lönsamhet i drift kan bli mycket stor med tanke på att de kan halvera sina transaktionskostnader jämfört med de avgifter kortföretagen tar”, säger Emil Wikström, chef för SEQR på Seamless.

I första skedet blir det mindre antal Willys-butiker, som kommer att kunna erbjuda den nya betalningsformen.

”Utan vår SEQR-lösning finns det inte någon konkurrens och kortföretagen kan i princip ta ut hur höga avgifter som helst. Effekten av den bristande konkurrenssituationen kunde man faktiskt se under fjolåret, då flera handlare upptäckte att deras kortavgifter var högre, trots att omsättningen inte ökade”, säger Peter Fredell, VD på Seamless.

Seamless är specialiserat på lösningar för betalsystem för mobiltelefoner, elektronisk kontantkortsladdning, M-handel, etc.
Seamless, som startades 2001, har huvudkontor i Stockholm samt kontor i Mumbai, Indien, Lahore, Pakistan, Riga, Lettland och Accra, Ghana. Företaget är på gång att noteras på börsen Nasdaq OMX.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK