...
Det smarta locket lanseras i Sverige

Nu kommer det smarta plastlocket SmartLid till Sverige.
Locket, som är utvecklat av australiska företaget Smart Lid Systems, ändrar färg från brunt till rött, när det placeras på en bägare med varmt kaffe eller te.
Bakom den svenska lanseringen står Karlskrona-företaget Groupone Solutions, som utsetts till exklusiva importörer av SmartLid till Sverige.


SmartLid, som vi tidigare skrivit om (läs här), är ett värmeindikerande lock, som visar när kaffet eller teet i en pappers- eller plastmugg har rätt dricktemperatur. När locket sätts på träffar dryckens varma ånga plastlocket och när ångans temperatur överstiger 48 grader ändrar den termokromatiska färgen i locket nyans från brunt till rött.

SmartLid visar inte bara att drycken är drickfärdig – den röda färgen fungerar dessutom som en varningssignal, som minimerar risken för brännskador, då konsumenten enkelt ser om innehållet i muggen är för varmt.

Ytterligare en funktion hos SmartLid är att man enkelt och tydligt ser om locket sitter på som det ska. När locket sitter på korrekt, så lämnas en brun cirkel längs med lockets underkant, även om resten av locket färgas röd. Om den bruna cirkeln bryts och färgas röd någonstans, så innebär det att locket inte sitter på runt om.

En av anledningarna till att Sverige blir en av de första marknaderna i Europa, där SmartLid introduceras, är att svenskarna är kända som ett kaffedrickande folk!
”Vi är entusiastiska över att vår teknologi introduceras på den svenska marknaden, som har en kaffekonsumtion, som är en av de högsta i Europa”, säger Nick Bayss, VD för Smart Lid Systems.

Smart Lid Systems har nu träffat exklusiva distributionsavtal med agenter och företag i mer än 30 länder runt om i världen och under de kommande månaderna räknar man med att introduceras i ännu fler länder i Europa.

SmartLid-locket är tillverkat av polystyren (PS). Det är fritt från BPA (bisphenol-A) och CFC (klorfluorkarboner) och är godkänt för livsmedelskontakt av FDA och EU.


Publicerad: 2012-04-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK