...
Heidelberg utvecklar pressar till Landas digitala nanotryck

Tyska tryckpressjätten Heidelberger Druckmaschinen AG har ingått ett globalt strategiskt partnerskap med israeliska företaget Landa Corporation.
Enligt avtalet, som offentliggjordes inför den stora grafiska mässan drupa, som just nu pågår i Düsseldorf, avser Heidelberg att utveckla, tillverka och sälja en ny generation av digitala tryckpressar anpassade till Landas tryckteknik Nanographic Printing, som utvecklats av ägaren Benny Landa (bilden) och som vi tidigare rapporterat om (läs här).


”Detta strategiska partnerskap visar på Heidelbergs långsiktiga engagemang för våra kunder och att vi tror på Landas nanobaserade tryckteknik som en grund för utveckling av helt nya digitala tryckpressar”, säger Heidelbergs VD och koncernchef Bernhard Schreier i en kommentar.

”Heidelberg-Landa-alliansen är ett stort steg mot vårt strategiska mål att få hela branschen att börja tillämpa Nanographic Printing som allmän teknik vid digitalt tryck”, säger Benny Landa.

Heidelberg är inte den enda stora tryckpresstillverkaren, som Landa Corporation träffat avtal med. Sedan tidigare har Landa ingått partnerskap också med japanska Komori (läs här) och enligt uppgift har ett liknande avtal även tecknats med tyska manroland.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK