...
IKEA lanserar digitalkamera i kartong...

Förpackningsmaterialet kartong kan användas till mycket och inte bara till att tillverka effektiva och skyddande förpackningar.
Det senaste exemplet i raden är svenska möbeljätten IKEA, som nu lanserar en digitalkamera, nästan helt tillverkad i kartong!


Kameran, som fått namnet ”Knäppa” och ingår i IKEA:s så kallade PS-kollektion, kommer dessvärre inte att kunna köpas i varuhusen. Den tillverkas endast i en begränsad upplaga och kommer att delas ut vid utvalda IKEA Family-events i samband med lanseringen av IKEA PS 2012. ”Knäppa” presenterades första gången i ett pressutskick av IKEA i samband med den stora möbelmässan i Milano i april.

Kartongkameran ”Knäppa” sägs ha en minneskapacitet på 40 bilder och bilderna kan laddas över till en hemdator via en usb-anslutning. Kameran drivs av två vanliga AA-batterier.

”Knäppa” är designad av den uppmärksammade reklamfilmsregissören och designern Jesper Kouthoofd, som också gjort en liten reklamfilm kring sin kartongkamera. I filmen demonsterar han bland annat kamerans inbyggda zoomfunktion (som består av användarens utsträckta arm…) och dess bildstabiliseringsfunktion (som erhålls när användaren tar stöd mot exempelvis en stolsrygg…)
Filmen kan du se genom att klicka HÄR.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK