...
Svenska Retursystem investerar 90 miljoner i Helsingborg

Svenska Retursystem investerar 90 miljoner i en ny tvättanläggning i Helsingborg för sina returlådor och returpallar inom livsmedelsbranschen. Den nya anläggningen ökar leveranskapaciteten med 50 procent men minskar behovet av vatten, kemikalier och el per låda med 15 procent.

Ökat användande av returlådor istället för engångsemballage inom handeln gör att Svenska Retursystem nu ökar sin tvättkapacitet. Genom att investera 90 miljoner i ny utrustning ökar man kapaciteten med hela 50 procent, detta utan att personalbehovet ökar. Det innebär att kapaciteten ökar från 40 miljoner till 60 miljoner returlådor per år, vilket motsvarar 10 000 lådor per timme.
”Helsingborg är en viktig logistisk knytpunkt, inte minst för frukt och grönt som är en kategori där vi har många kunder. Helsingborg är även länken mellan Sverige och övriga Europa dit vi skickar och tar emot våra returlådor och returpallar”, säger Conny Swahn, försäljnings- och marknadschef på Svenska Retursystem.
 Den nya maskinen har en ny utformning med en effektivare filtrering. Detta gör att det förbrukas mindre vatten vilket leder till en minskad kemikalieförbrukning. Tack vare en effektivare isolering minimeras även elförbrukningen ytterligare. Den nya maskinen kommer från det danska företaget Brüel.
 ”Vi tror att återanvändning är bättre än engångsanvändning och ser därför en fortsatt utveckling och tillväxt av vårt system. Därför är det viktigt för oss att vi investerar i en maskin som möter vårt ökande produktionsbehov och samtidigt går i linje med vårt miljöarbete”, säger Conny Swahn.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-08-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK