...
Förpackningsmaskiner växer starkt i Kina

Efterfrågan på förpackningsmaskiner i Kina förutspås växa med 7,5 procent per år fram till år 2016.l Då kommer marknaden att vara värd motsvarande 45 miljarder svenska kronor. Det framgår av en rapport som heter Packaging Machinery in China, framtagen av The Freedonia Group i USA.

 



Fyllnings- och form/fill/seal maskiner kommer fortsatt att vara de största maskingrupperna. Leverantörerna av dessa maskiner kan glädjas åt den snabbt ökande efterfrågan på livsmedel och drycker i Kina. Dessutom växer läkemedelsindustrin.
Efterfrågan på etiketterings- och märkningsutrustning förväntas öka med 8,2 procent per år fram till år 2016. Det är därmed den maskingrupp som växer starkast.
Generellt bidrar öka e-handel och tillverkares önskan att sprida sina varor över större områden i Kina till en ökad försäljning av förpackningsmaskiner. Kraven på hur livs- och läkemedel ska vara förpackade för att säkra hygienen påverkar också utvecklingen. Samtidigt finns det regeringskrafter som jobbar med lagstiftning för att minimera förpackningsanvändningen som kommer att motarbeta utvecklingen till viss del.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-08-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK